• Afgelopen zondag speelde VVW voor het eerst in tijden weer een competitiewedstrijd tegen s.v. Enkhuizen. De degradant uit de tweede klasse doet net als VVW mee om de plekken onder het ongenaakbare Always Forward en tegenstander van vorige week Den Helder. Waar VVW veel te duren heeft gehad met verscheidene blessures betekent dat ook dat spelers hiervan weer terugkeren. Timo Schouten begon weer in de basis (Koen Bakker was afwezig i.v.m. een blessure) en ook Lex Verlaat is eindelijk weer terug. Niet alleen het figuurlijke zonnetje scheen voor beide heren op zondag, onder het genot van de felle lentezon trapte VVW dan ook af.

Zowel VVW als Enkhuizen tastte af in de openingsfase zonder daarbij het publiek te verwennen. Stan Vertelman bracht één keer redding en zijn collega aan de andere kant hoefde niet in actie te komen. Ondertussen begon Enkhuizen meer de overhand te krijgen, de fysieke ploeg was sterker in de duels en iets zorgvuldiger aan de bal. Enkhuizen gebruikte veelvuldig de lange bal richting de rappe rechtsbuiten maar wist de score te openen via links. Net als vorige week werd er niet goed verdedigd bij een vrije trap en kon Enkhuizen wel heel makkelijk op 1-0 komen. Hierna hoopte het meegereisde publiek op wat meer urgentie en aanvalskracht bij VVW. Dit lukte echter niet tot de rust want aanvallers Jonas Berkhout en Bert Steltenpool konden niet in stelling worden gebracht. Enkhuizen trachtte nog om de voorsprong uit te breiden maar kon alleen bewerkstelligen dat Stan Vertelman omver gehaald werd in zijn eigen zestien.

Na rust zag VVW er beter uit, meer duels werden gewonnen en de bal werd hoger op het veld veroverd. Er kwamen niet heel grote kansen uit maar zou deze lijn doorgetrokken kunnen worden had er meer ingezeten voor VVW. Hierna zat het nog meer tegen voor VVW, Thijs Nugter verstapte zich lelijk en moest per brancard het veld verlaten. Op het moment van schrijven lijkt het mee te vallen voor Thijs dus dat is in ieder geval een lichtpuntje. Na dit incident leek VVW wat aangeslagen en mistte het de stootkracht om nog een treffer te bewerkstelligen. Enkhuizen profiteerde hiervan door vanuit het niets de 2-0 te maken, er kon oog in oog met Stan makkelijk worden afgerond. Zoals eerder genoemd maakte Lex Verlaat zijn rentree een kwartier voor tijd. Duidelijk was dat Lex er zin in had want hij bracht een extra stukje energie en wilde er nog wel wat van maken. Dit lukte niet en de gifbeker moest helemaal leeg voor VVW toen de spits van Enkhuizen met geluk de bal van richting veranderde en zo de eindstand op het bord zette. Ondanks de nederlaag heeft fotograaf Johnny Mol zijn best gedaan om nog spelmomenten op de foto vast te leggen. Zie voor meerdere foto’s op deze website van VVW.

Wederom een lastige wedstrijd voor VVW die verloren gaat. De ploeg snakt ondertussen naar een overwinning en hoopt dat zondag te gaan doen tegen VVS'46. De support is hard nodig dus komt dat zien!

Opstelling:

Stan Vertelman; Bart Glazenborg, Nick Kuin, Timo Schouten en Jelle Schouten (Daan Sijm 71'); Stefan Otsen©, Tim Neuvel, Rob Neuvel en Thijs Nugter (Milan Bos 75’); Bert Steltenpool en Jonas Berkhout (Lex Verlaat 71’).

rfwbs-slide