• Op een zonovergoten zondag mocht het vlaggenschip uit Wervershoof aantreden tegen de andere geel/zwarten uit de competitie, de Blokkers. De Blokkers is het hele seizoen al de hekkensluiter van de competitie, maar wist de voorbije weken toch een paar keer verrassend te winnen, waardoor de mannen van VVW gewaarschuwd waren. Eerder dit seizoen werd er wel met 0-3 gewonnen, maar toen had VVW het evengoed niet heel makkelijk. De wedstrijd van afgelopen zondag begon nog enigszins gelijkwaardig, met een paar speldenprikjes van VVW. Rond minuut 15 was er de eerste grote kans van de wedstrijd voor Rob Neuvel. Na een handig overstapje van Dave Kok, was de aanname niet optimaal en kon deze kans niet verzilverd worden. Kort daarna werd Blokkers gevaarlijk door een aanval van de zijkant die bij de tweede paal binnengetikt leek te worden, maar daar stak keeper Stan Vertelman een stokje voor, zo bleef het nog even 0-0. Na deze grote kans van Blokkers was het in de eerste helft eigenlijk nog maar 1 team dat echt kansen wist te creëren en dat was de thuisploeg. Waar Thijs Nugter eerst nog met een prachtige uithaal de bal 2 keer tegen de lat zag gaan (de bal leek over de lijn), wist hij met een latere poging van buiten de 16 wel het net te vinden. Knap speelde Thijs zich vrij en schoot onberispelijk binnen. VVW bleef de aanval zoeken en vlak voor rust leek de scheidsrechter na een overtreding van Blokkers naar de strafschopstip te wijzen. De bal werd echter op de rand van het zestienmetergebied neergelegd. Joris Schouten ging met zijn linker achter de bal staan en schoot de bal laag in de verre hoek buiten het bereik van de keeper, 2-0! Kort hierna zochten beide ploegen de kleedkamer op voor de rust. Na rust was het spelbeeld niet anders. VVW zocht de aanval, maar was af en toe net niet zorgvuldig genoeg om echt tot kansen te komen. In de 60e minuut liep de aanval wel vloeiend. Aan de linkerkant werd de bal meegegeven met Joris Schouten, die met een afgemeten voorzet Thijs Nugter wist te vinden. De voorzet was mooi, maar het afmaken was van nog grotere schoonheid. Met een perfect getimede volley wist Thijs gedecideerd de korte hoek te vinden, 3-0! Vrijwel direct hierna gaf Joris aan niet meer verder te kunnen en werd hij vervangen door Koen Bakker. Tim Neuvel werd doorgeschoven naar het middenveld en Koen mocht als linksback gaan spelen. Waar Blokkers de hele 2de helft eigenlijk geen vuist wist te maken, kwamen zij in de 78e minuut toch tot scoren. Er was wat onoplettendheid in de Wervershoofse defensie, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt, 3-1! Na de eerdere wat slordige periode was dit wel een signaal die goed werd opgepakt door de mannen van VVW. Direct na het tegendoelpunt volgde een betere fase. Er werd weer gecombineerd en in een kort tijdsbestek werden meerdere kansen gecreëerd. Twee keer was Tim Neuvel dicht bij een doelpunt, maar het mocht niet baten. Rond de 84e minuut kreeg Thijs Nugter weer eens de bal. Met een heerlijke solo speelde hij 3 man uit om vervolgens de keeper met een fijne kapbeweging op het verkeerde spoor te zetten en wist hij de bal langzaam in het doel te schuiven, een heerlijke hattrick! Niet maakte Thijs alleen 3 doelpunten, maar ook alle drie de goals waren van ware schoonheid, klasse Thijs! Na de 4-1 bleef VVW de aanval zoeken en kwam het Stefan Otsen nog het meest dichtbij een doelpunt. De bal werd heerlijk geraakt door onze aanvoerder, maar ook knap gepareerd door de doelman uit Blokker, waardoor de stand na het laatste fluitsignaal op 4-1 bleef staan. Al met al een gemakkelijke en goede overwinning van VVW. Er werd ondanks het lastig te bespelen veld vaak voor de voetballende oplossing gekozen en er werden mooie goals gemaakt, een goede prestatie dus! De derde overwinning op rij. Volgende week wacht een uitwedstrijd bij KGB. Hopelijk zet VVW de goede reeks voort. Er valt nog wat goed te maken in deze derby tegen de mannen uit Bovenkarspel. Graag zien we jullie support weer tegemoet op Sportpark de Rozeboom in Bovenkarspel. In het minutenspel werd Ron Bakker de winnaar. Foto's van de wedstrijd gemaakt door Johnny Mol kunt u terugvinden in het menu Fotogalerij van deze website.

rfwbs-slide