• Na de winst op Always Forward werd het vizier op Con Zelo gericht voor de mannen van Yotti Papamelodias. Het verregende weekend kon dus afgesloten worden, de neerslag kwam het veld in Waarland niet ten goede maar er kon gevoetbald worden. Enkele omzettingen ten opzichte van de week ervoor werden doorgevoerd, dit betekende dat Tim Neuvel zijn debuut als aanvoerder van VVW 1 maakte. Proficiat Tim met deze mijlpaal!

    Op de frisse zondagmiddag werd het duel in gang gezet door Tom Smit, vanaf minuut 1 was het veld een factor om rekening mee te houden. Hobbelig en spekglad zijn niet de meest ideale omstandigheden om combinatievoetbal te spelen. Dit resulteerde dan ook in een paar glijpartijen waar wellicht goede mogelijkheden uit hadden kunnen ontstaan. Con Zelo wist onder leiding van oud VVW trainer Ivo Rohling de Wervershovers dan ook tegen te houden zonder zelf gevaar te stichten. Naarmate het spel vorderde werd duidelijk dat er ruimte kwam voor onze opkomende backs. De uitstekend spelende Jelle Schouten kwam na een mooie passeerbeweging vrij op de achterlijn. Hij wist het hoofd koel te houden en Thijs Nugter te vinden in de zestien,Thijs bewaarde de rust en bracht zo de stand in de 27e minuut op 0-1. Een paar minuten daarna een dito actie van Jelle, jammer genoeg wist een verdediger de bal te onderscheppen voordat deze terechtkwam bij topscorer Rob Neuvel. Aan de andere kant kwam Con Zelo er enkele keren gevaarlijk uit met hun snelle spelers via de zijkant. Keeper Luuk Weel hoefde echter niet vaak in actie te komen, omdat er door het team goed werd omgeschakeld kon de angel er meerdere malen uit worden gehaald. Het spel golfde wat op en neer zonder echte kansen, dus besloot de scheidsrechter in de 45e minuut dat het tijd was voor de rust.

    In de pauze werd onder het genot van een kopje thee gesproken over wat men kon verwachten in de tweede helft. Er werd besloten om in te zakken zodat de ruimte in de rug van de verdediging verminderde en zo meer zekerheid in de ploeg te brengen. Met deze gedachte kwam VVW ongewijzigd de kleedkamer uit en zag het Con Zelo het tweede bedrijf starten. De Waarlanders kozen nu voor een andere tactiek, zij wilden de VVWers vast zetten en zo de opbouw van de geelzwarten verstoren. Dit lukte ook en kwam het spel niet ten goede, de lange ballen zorgden voor een hotseknots vechtwedstrijd op het middenveld. Hierdoor ontstonden er geen grote kansen van Con Zelo en ook VVW kwam er nog maar spaarzaam uit. De goed spelende Tom Smit, met een gele kaart op zak, werd gewisseld voor Rens Grooteman in de 65e minuut. Ook Koen Bakker verliet het veld en voor hem kwam Stefan Otsen in de plaats. Met deze verse krachten in het veld kreeg VVW stukje bij beetje meer grip op de wedstrijd. Con Zelo wist niet meer gevaarlijk te worden en de geelzwarten kregen steeds meer counters waaruit gevaar ontstond. Rens Grooteman en Raymond Koning kregen ruimte, maar wisten niet tot schoten op doel te komen. Ondertussen was Max Groot ook ingevallen, jammer genoeg was dit in de plaats van Stefan. Laatstgenoemde was na een duel met een Con Zelo speler ongelukkig ten val gekomen en blesseerde hierbij zijn schouder, een domper voor de hele ploeg. De ingevallen Max wist na een paar goede acties gevaarlijk te worden met een hard schot dat gekeerd werd door de keeper en een afgeslagen voorzet. De ingebrachte Rens zorgde er met zijn ervaring voor dat de klok langzaamaan richting de 90 minuten liep. Na een actie a la Suarez in de hoek kon dit jammer genoeg niet tot doelpunt gepromoveerd worden. In de absolute dying seconds van de blessuretijd werd na goed voorbereidend werk van aanvoerder Tim Neuvel en Thijs Nugter de topscorer van VVW bereikt en deze wist met zijn linkerbeen in de bovenhoek af te rondden. Deze 0-2 van Rob Neuvel was het signaal voor de scheidsrechter dat het einde van de wedstrijd was aangebroken en na de aftrap van Con Zelo floot hij dan ook af. Wederom drie punten dus voor de VVWers die de goede reeks voorzetten. Het programma voor de aankomende weken is nog niet helemaal zeker na de persconferentie van vrijdagavond, op de site zal er zodra dat mogelijk is meer informatie komen. Als er niks veranderd staat aankomende zondag DWOW thuis op het programma. Foto's van de wedstrijd gemaakt door Johnny Mol zijn terug te vinden op deze website van V.V.W.

     

rfwbs-slide