• VVW wint eenvoudig van Texel ’94

   

  Na 2 verloren wedstrijden en een gelijkspel was het voor VVW zaak om het positieve gevoel weer terug te vinden en dat lukte zondagmiddag.

  Promovendus Texel ’94 kwam naar sportpark de Westrand. Voor VVW een onbekende tegenstander dus maar niet voor trainer Milo Kuipers die de afgelopen 3 jaar met Sint Boys meerdere malen tegenover de eilanders stond. Hierdoor had Milo van te voren een goed strijdplan voorbereid. Om het teamgevoel te vergroten werd er weer eens afgesproken om allemaal een coltrui te dragen wat zijn vruchten afwierp. 

  Ten opzichte van vorige week tegen VVS ’46 vonden er twee wijzigingen plaats in de opstelling. Koen Bakker begon centraal achterin waardoor Nick Kuin als linksback kwam te spelen en Thijs Schouten begon als linksbuiten. Al gelijk vanaf de aftrap werden de intenties van VVW duidelijk en had het veelvuldig balbezit. Toch duurde het vrij lang voordat de ban werd gebroken. Door een hoog baltempo te spelen en het veld breed te houden probeerde VVW door de verdediging van Texel heen te voetballen en dit lukte ook vrij aardig en leverde ook meerdere kansen op. Thijs Schouten zag zijn schot gekraakt worden en in de rebound ontbrak het bij spits Bert net wat aan precisie waardoor zijn schot langs de verkeerde kant van de paal ging. En ook Nick Kuin probeerde het nog een keer van afstand maar zijn schot vloog net langs de kruising. Niet veel later was het opnieuw Bert die door Thijs Schouten werd bediend en deze keer belandde het schot op de lat. Maar VVW klopte steeds nadrukkelijker op de deur van de Tesselaars. Want ook Thijs Nugter raakte vanuit een vrije trap de lat, de bal leek er in te gaan maar de keeper van Texel kon nog net zijn hand achter het schot krijgen. Uiteindelijk was het goudhaantje Tim Neuvel die VVW op een verdiende voorsprong schoot. Thijs Schouten zette goed door, wist een Texel verdediger van zich af te schudden en na een vlammend schot wat geblokt werd kwam de bal voor de voeten van Tim die gedecideerd afrondde, 1-0. Vlak voor rust zette Bert Steltenpool de 2-0 op het scorebord. Het was Thijs Nugter die na een individuele actie de bal bij Bert wist te krijgen die alleen zijn voet er tegen aan hoefde te zetten en zo de score verdubbelde. Vlak voor rust verkleinde Texel nog bijna de achterstand. Na een onderschepte breedtepass kon de snelle rechtsbuiten van Texel alleen op Stan af maar laatstgenoemde trok aan het langste eind en zorgde met deze belangrijke redding dat de stand ongewijzigd bleef. 

  Na de rust vormde zich eigenlijk het zelfde beeld. VVW had veelvuldig de bal en kreeg genoeg kansen om de score uit te breiden. Na 69 minuten kwam een goede voorzet van Thijs Nugter bij de tweede paal waar Tim Neuvel de bal recht op de keeper schoot. Maar in de rebound lukte het Tim om met een snelle voetbeweging alsnog de Tesselse goalie te verschalken. Die daarmee zorgde dat zijn doelpuntentotaal op 10 kwam te staan na 9(!) wedstrijden. Daarna was het Thijs Nugter die met een vrije trap opnieuw dichtbij een goal was maar deze vrije trap vloog rakelings langs de paal. VVW bleef de druk nog maar eens opvoeren maar het duurde even voordat ook de 4-0 op het bord stond. Het was uiteindelijk vakantieganger Rob Neuvel die de bal vanaf een meter of 18 hard tegen de touwen schoot, 4-0. En zo wist ook de oudste van de twee Neuvels zijn goaltje mee te pikken. Na de goal van Rob deden de Tesselaars toch nog wat terug. Na slordig balverlies van de Wervershovers schoot een middenvelder van Texel de bal met een fantastische streep achter Stan Vertelman. Toch was het laatste wapenfeit van de wedstrijd voor VVW. In blessure tijd was het invaller Ian Boeree die na goed doorgaan vanaf de achterlijn de bal panklaar op het hoofd legde van Bert. Het was een koud kunstje voor de spits om de bal binnen te koppen en zo werd het nog 5-1. Een zeer terechte overwinning voor VVW dat zich met 5 goals misschien nog wel wat te kort deed. Maar wel genoeg reden voor de mannen van trainer Milo Kuipers om deze coltrui zondag af te sluiten in de stamkroeg samen met de dames van VVW 1 (zie foto). 

  Volgende week staat alweer de laatste uitwedstrijd van dit kalenderjaar op de agenda. En nog wel een hele spannende, namelijk de derby tegen Spirit ’30. De Hoogkarspelers zijn na een aantal seizoenen in de tweede klasse weer terug in de derde klasse. Genoeg reden om de mannen achterna te reizen richting Hoogkarspel en ze opnieuw aan te moedigen!

  In het minutenspel werd Ger Bosman de winnaar en op de blinde poule stond de juiste uitslag achter de naam Ciska Mol – Hoogland. Foto’s van de wedstrijd zijn gemaakt door Dik Haakman en Johnny Mol met zijn nieuwe fototoestel. 

  Opstelling:

  Stan Vertelman; Joost Kolenberg, Timo Schouten, Koen Bakker (Bart Glazenborg), Nick Kuin; Stefan Otsen © (Rob Neuvel), Thomas Smit, Tim Neuvel; Thijs Nugter, Bert Steltenpool, Thijs Schouten (Ian Boeree)

rfwbs-slide