• Op een zonovergoten 2e paasdag treedt VVW op sportpark “de Wilskracht” aan tegen DWOW. Een groot contrast met de vorige ontmoeting tussenbeide, toen deze onder stormachtige omstandigheden in 4-4 eindigde. DWOW moest blaken van het zelfvertrouwen na een prachtige 5-0 zege op KGB twee dagen voor deze ontmoeting. Dit terwijl VVW juist uit een moeilijke periode met achtereenvolgende 3 nederlagen en een legio tegendoelpunten komt. VVW begint dan ook sterk aan de wedstrijd en nam het initiatief in handen. De vooraf ietwat aangepaste tactiek wordt goed nageleefd door de heren en resulteert in wat kleine speldenprikjes rond het doel van DWOW.

VVW is simpelweg feller, levert meer strijd en wint logischerwijs meer duels. In de 20e minuut stuurt Jorren Grooteman na mooi combinatiespel op het middenveld Rob Neuvel diep. Rob op zijn beurt weet de goed meegelopen Dave Kok met een afgemeten voorzet te bereiken alvorens Dave de bal tegen de touwen kopt, de verdiende 0-1! Even later is het spits Thijs Nugter die de bal van de centrale verdediger van DWOW ontfutseld. Thijs kapt knap twee man uit en schiet de bal met een droge knal koelbloedig in het doel, 0-2!

DWOW wordt voor rust slechts eenmaal echt gevaarlijk uit een corner, maar doelman Stan Vertelman weet deze poging met een katachtige redding te verwerken. Na rust begint DWOW iets directer te voetballen waardoor het voor VVW moeilijker wordt verzorgd voetbal te spelen. Ondanks dat weet VVW toch de grootste kansen te creëren. Dave Kok weet met een inzet de paal te raken en Tim Neuvel ziet een levensgrote kans om de wedstrijd in het slot te gooien op de lijn gekeerd worden. Invaller Freek Manshanden, in het veld gekomen voor Rens Grooteman, komt een paar keer dreigend voor het doel maar weet dit niet tot doelpunt te promoveren. Ondertussen heeft Stan Vertelman zich meermaals weten te onderscheiden door goed redding te brengen op pogingen van DWOW. Erg veel te vrezen had VVW daarentegen, mede door een goed staande organisatie, niet. Tot de scheidsrechter 10 minuten voor tijd plots een cadeautje aan de thuisploeg gaf, penalty. Niemand weet tot de dag van vandaag waarvoor, maar DWOW pakt het cadeautje dankbaar uit en benut de penalty, 1-2. Voor veel hachelijke momenten voor het doel van VVW kon DWOW echter niet meer zorgen, wat betekent dat VVW de punten mee naar huis kon nemen. Een goed begin van de 3e periode waar hopelijk komende zondag uit bij Hugo Boys in Heerhugowaard een vervolg aan wordt gegeven. Wie weet tot dan? Foto's van de wedstrijd gemaakt door Johnny Mol zijn op deze website te bewonderen in het menu Foto's.

rfwbs-slide