• Afgelopen zondag speelde VVW een uitwedstrijd tegen SEW uit Nibbixwoud. SEW, datlange tijd onderaan stond, is de laatste weken aan een opmars bezig. Voor VVW was het zeker met de gevoelige nederlaag van vorige week tegen de ongenaakbare koploper AlwaysForward in het achterhoofd, zaak om de schouders er weer onder te zetten en de mouwen op te stropen. Dit moest de ploeg doen zonder de geschorste Thijs Schouten, de vrijdag met zaalvoetbal geblesseerd geraakte Joost Kolenberg en de nog niet wedstrijdfitte Lex Verlaat.Voor de opstelling betekende dit dat Raymon Koning de rechtsback positie innam en topscorer Tim Neuvel na een weekje skiën gelijk weer in de basis mocht beginnen.

Op de prachtige accommodatie maar niet heel praktische ligging van het hoofdveld in Nibbixwoud werd in de warming-up al duidelijk dat de harde wind nog wel eens een rol van betekenis kon gaan spelen. Vrijwel zonder enige beschutting waaide de wind over de gehele lengte van het veld.

VVW begon te slordig en te slap aan de eerste helft. VVW kwam vrijwel niet toe aan het veldspel dat het zo graag speelt, toonde te weinig initiatief en verloor te veel persoonlijke duels. Na eerdere speldenprikjes kwam SEW uit de omschakeling op een 1-0 voorsprong. Na slordig balverlies op de helft van SEW, stond de organisatie van VVW niet goed en benutte SEW de geboden ruimte optimaal. Doordat de scheidsrechter kort daarop niet floot voor buitenspel - terwijl de VVW verdediging hier wel vanuit ging - had in een soortgelijke situatie als bij de 1-0 de stand zomaar op 2-0 gezet kunnen worden. SEW verzuimde het cadeautje echter uit te pakken. SEW speelde opportunistisch (met name in de omschakeling) en de VVW verdediging had bij tijd en wijle moeite met de lange ballen die achter de verdediging stil vielen door de wind.

VVW zette er te weinig tegenover. Het begon het tweede gedeelte van de eerste helft wel beter te voetballen, maar tot echt grote of uitgespeelde kansen wisten de mannen niet te komen. Toch viel vlak voor rust de gelijkmaker. Na een goede inspeelpass van Koen Bakker en een slim overstapje van Bert Steltenpool kon de aanvallend spelende linksback Nick Kuin richting het doel dribbelen. Nadat hij de aanstormende verdediger wist uit te kappen schoof hij de bal rustig in de verre hoek. De 1-1 op een goed moment en met dezelfde stand werd de rust bereikt.

Door de gelijkmaker en de iets betere fase aan de bal vlak voor rust heerste bij VVW de overtuiging dat het de tweede helft goed zou komen. Dit kwam het echter niet. Amper 10 minuten onderweg koos de beweeglijke spits van SEW goed positie tussen de back en centrale verdediger van VVW, werd hij op de juiste snelheid aangespeeld en kon hij richting de goal voor zijn tweede doelpunt. Weer 10 minuten later leek er een lichte overtreding gemaakt te worden vlakbij de goal van SEW, koos de scheids ervoor om door te laten voetballen en seconden later lag de bal er aan de andere kant van het veld in. Een herhaling van zetten: VVW liet zich wederom verrassen in de omschakeling. Pas hierna leek VVW wat schroom van zich af te kunnen gooien en met opportunistisch voetbal kwam het pardoes tot een aantal grote kansen. Aan scherpte en overtuiging voor de goal ontbrak het helaas. Louis van Gaal zou zeggen dat de voorhoedespelers van VVW veel ‘geiler’ voor de goal moeten zijn.

Doordat Rob Neuvel vlak voor tijd na een scrimmage de bal in het net wist te werken (waarbij de grensrechter van SEW trouwens voor buitenspel vlagde) leek een punt misschien nog wel haalbaar voor de geelzwarten. Aan deze hoop kwam echter een einde toen SEW, wederom uit de omschakeling, de 4-2 wist binnen te prikken na een individuele actie.

Een compliment verdienen de drie invallers, Jurre Koomen, Milan Bos en Jonas Berkhout, voor de energie die zij binnen de lijnen brachten. Zo staat VVW voor de tweede week op rij met lege handen en dateert de laatste overwinning alweer van 4 wedstrijden terug. Het moge duidelijk zijn dat de groep moet laten zien dat de wedstrijd tegen SEW een incident was om nog enige rol van betekenis te kunnen spelen dit seizoen. Dat mag als eerst aankomende zondag in de uitwedstrijd bij Spartanen worden laten zien. Uw support is daarbij niet slechts welkom, maar nodig! Foto’s van de wedstrijd gemaakt door Gerard Mol zijn te vinden op deze website in het menu Fotogalerij.

Opstelling: Stan Vertelman; Raymon Koning, Timo Schouten (80’ Milan Bos), Koen Bakker (72’ Jonas Berkhout), Nick Kuin; Thomas Smit (65’, Jurre Koomen), Stefan Otsen © en Tim Neuvel; Thijs Nugter, Bert Steltenpool en Rob Neuvel.

rfwbs-slide