• VVW rekent op overtuigende wijze af met Zwanenburg en bekert verder

  Na de 3-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen Sporting Andijk van afgelopen dinsdag stond deze zondag de tweede bekerwedstrijd op het programma tegen v.v. Zwanenburg. Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Con Zelo moest er gewonnen worden om door te bekeren.

  In de basis waren enkele wijzigingen te zien t.o.v. de wedstrijd tegen Con Zelo. Zo werd de linksback ingenomen door de van een blessure herstelde Thijs Schouten, en begon Rob Neuvel als aanvallende middenvelder.

  Onder natte omstandigheden werd er om 14:00 plaatselijke tijd door dhr. Terband gefloten voor de aftrap. VVW begon fel aan het duel, en wist al na 2 minuten de score te openen nadat Thijs Nugter werd gevonden in het vijandelijke doelgebied, en deze beheerst afrondde. Ook na het doelpunt was VVW de bovenliggende partij, en kwamen er diverse kansen voor onder andere Bert en Rob. Zwanenburg kon echter niet tot uitgespeelde kansen komen, en de enkele keren dat Zwanenburg er dreigend uit kwam werd vakkundig opgelost door de sterk spelende defensie.

  Tegen het einde van de eerste helft kreeg VVW nog twee grote kansen om de score te verdubbelen. De eerste kans kwam voort uit een goede combinatie over de linkerflank, waaruit Thijs Schouten de geheel voor het doel vrijstaande Lex wist te bereiken. Echter had Lex het vizier niet op scherp en mikte deze bal over.

  De andere kans was voor Thijs Nugter. Thijs wist een afstandsschot hard richting de rechterbovenhoek te produceren, alleen redde de sluitpost van Zwanenburg zeer fraai. Vlak na dit schot werd er gefloten voor het rustsignaal.

  Direct na rust bleek dat Zwanenburg wat feller en aanvallender wilde gaan voetballen. Dit resulteerde in twee voorzetten die door de defensie werden opgeruimd. VVW was niet onder de indruk van het begin van Zwanenburg, en verdubbelde de voorsprong al in de 49e minuut. Het was Thijs Nugter die in het vijandelijke zestienmetergebied richting doel schoot, waarbij een verdediger dit schot van richting veranderde en daarmee de keeper kansloos liet.  

  Nog geen vijf minuten na de 2-0 besliste VVW de wedstrijd definitief. Het was een combinatie tussen Rob en Bert die resulteerde in de mogelijkheid om Lex in stelling te brengen, die het deze keer wel afrondde en de stand op 3-0 bracht.

  Na de 3-0 bleef VVW fel in de duels en was het op zoek naar meer en kreeg dat ook. In de 72e minuut van de wedstrijd was het Bert die na een harde lage voorzet van Bart de 4-0 binnen schoot.

  Na de 4-0 werden er aan de kant bij VVW twee wissels doorgevoerd. Thijs Schouten verliet het veld voor Bob, en Raymond kwam in de plaats van Thijs Nugter binnen de lijnen. Na de 4-0 begon ook Zwanenburg kansen te creëren, wat resulteerde in een lage voorzet, waarbij de aanvaller van Zwanenburg de bal op een presenteerblaadje kreeg om de eretreffer te maken. De aanvaller had echter het vizier niet op scherp en schoot van een kleine tien meter voor het doel naast.

  Na deze kans ging Zwanenburg een stuk aanvallender spelen, waardoor er meer ruimte kwam voor de counters. Deze ruimtes wist VVW goed te benutten en in de 72e minuut resulteerde dit in een vrije doortocht van Bert op de keeper, welke vakkundig werd afgemaakt. Ook na de 5-0 bleef Zwanenburg aanvallen, maar telkens werden deze aanvallen in de kiem gesmoord door de defensie.

  De grootste kans voor Zwanenburg kwam vlak voor het einde van de wedstrijd, toen een voorzet van Zwanenburg werd terug gekopt en een geweldige sliding van Timo op de doellijn nodig was om het VVW-doel leeg te houden. Het laatste wapenfeit kwam op naam van Rob, die na een solo van Bert de bal kreeg toegespeeld, en eenvoudig kon intikken.

  Met deze klinkende 6-0 overwinning is VVW een ronde verder in de beker, en kan het met vertrouwen toe werken naar de eerste competitiewedstrijd, aankomende zondag uit bij Spartanen.

   

  VVW – vv Zwanenburg 6-0

  2. Thijs Nugter; 1-0

  49. Eigen Doelpunt 2-0

  52. Lex Verlaat 3-0

  58. Bert Steltenpool 4-0

  72. Bert Steltenpool 5-0

  90. Rob Neuvel 6-0

   

   

  Opstelling VVW:

  Luuk Weel; Bart Glazenborg, Timo Schouten, Koen Bakker, Thijs Schouten (60. Bob Beerepoot); Tim Neuvel, Joost Kolenberg, Lex Verlaat, Thijs Nugter (60. Raymond Koning); Bert Steltenpool ©, Rob Neuvel

   

rfwbs-slide