• Na een vrij weekend was het aan VVW de taak om de goede vorm van de afgelopen twee wedstrijden door te trekken. Ditmaal was de tegenstander Always Forward, de club waar coach Yotti Papamelodias en doelverdediger Luuk Weel jarenlang voor hebben gediend. Voor hen dus een extra speciale wedstrijd.  

  Bij VVW begon aan de aftrap een nieuw, maar toch bekend gezicht. Aan het einde van afgelopen  seizoen had aanvoerder Joris Schouten zijn schoenen aan de wilgen gehangen, maar good old Joris bedacht zich en heeft zich inmiddels weer bij de selectie gevoegd. Goed om te zien, welkom terug Joris.  

  VVW begon slordig aan de wedstrijd, veel onnauwkeurige passes en het vinden van de juiste voorwaartse mannen ging moeizaam. Always Forward was de betere en gretigere ploeg, alle 2e ballen en kansen waren voor de mannen uit Hoorn. Na 10 minuten resulteerde dit in de 0-1. Een vrije trap van Always Forward op de rand van de 16 werd dusdanig door Joris getoucheerd dat keeper Luuk kansloos werd gelaten. Ook hierna was VVW zichzelf niet en mocht het van geluk spreken dat de bezoekers in de laatste fase niet scherp genoeg waren. In de 30eminuut werd de defensie van VVW in het centrum volledig opengebroken en de spits van Always Forward benut dit buitenkansje koelbloedig, 0-2.  

  Met deze stand ging VVW de rust in, waar het strijdplan voor de 2e helft werd bekokstoofd: vechten voor wat je waard bent. 

  Met goede moed en de invallers Tim Neuvel en Raymon Koning voor aanvoerder Stefan Otsen en Thijs Nugter gingen de mannen naar buiten. Helaas kreeg VVW direct na rust door een  “slaapmomentje” van Jelle Schouten de deksel op de neus, 0-3. Gek genoeg was dit het moment waarop de wedstrijd kantelde. VVW begon meer duels en de 2e bal te winnen. In de 52eminuut  was het Joris die op de lat schoot, invaller Raymon was er als de kippen bij om de rebound binnen te koppen, 1-3. In het minutenspel werd Ger Bosman de winnaar. Dit gaf VVW het nodige vertrouwen om door te gaan met de huidige tactiek, vooruit te verdedigen en de mannen van Forward geen tijd gunnen aan de bal. In de 60eminuut was het Rob Neuvel die met een subtiel hakje een afgeslagen schot van Joris tot doelpunt verwerkte, 2-3!  Jorren Grooteman en Tom Smit kwamen het veld in voor Jelle Schouten en Max Groot om VVW van vers bloed te voorzien. Het risicovolle vooruit verdedigen vergde namelijk krachten en leverde daarnaast ook veel ruimtes voor Forward op. Mede door de goed keepende Luuk en slechte keuzes van de Forward aanvallers werd dit gelukkig niet afgestraft.  

  In de 70eminuut was het VVW die de gelijkmaker aantekende. Forward kon een corner niet goed  verwerken, Rob Neuvel was alert en schoot de 3-3 binnen, tevens zijn 7e(!!) goal van het seizoen al.  Het verzet van Forward leek hierbij definitief gebroken en VVW bleef vooruit spelen. Aan weerszijden werden er wat kleine kansen om zeep geholpen. Tot in de 87eminuut, een vrije trap van de zijkant werd prachtig door Jesse de Hoog in de verre hoek geknikt, 4-3! De comeback was compleet!  

  Een fantastische teamprestatie van VVW die laat zien hoeveel er te bereiken valt met strijd wanneer het voetballend niet loopt zoals gewenst. Foto's van de wedstrijd gemaakt door V.V.W. fotograaf Dik Haakman zijn terug te vinden op deze website van V.V.W. in het menu Fotogalerij. Volgende wedstrijd op bezoek in Waarland bij Con Zelo waar VVW het goede gevoel een vervolg hoopt te geven. Oud V.V.W. trainer Ivo Rohling is daar nu hoofdtrainer van Con Zelo.

   

rfwbs-slide