• Voor VVW was er afgelopen zondag de uitgelezen kans om zich te revancheren na de zware nederlaag tegen Den Helder. De tegenstander die hiervoor de Westrand bezocht was s.v. Enkhuizen, een opponent van formaat aangezien de club vorig jaar degradeerde uit de tweede klasse. De seizoen opening schetst een verkeerd beeld van de nieuwe club voortgekomen uit West-Frisia en Dindua. Enkhuizen is een ervaren en fysiek sterke ploeg die ook voetballend aardig uit de voeten kan komen. Ondanks het slechte weer kon er wel op het hoofdveld gevoetbald worden en dit kwam VVW goed uit aangezien Enkhuizen haar thuiswedstrijden op kunstgras speelt.

    Iets later dan 14.00 trapte VVW af en zocht al snel de lange bal richting Bert Steltenpool maar werd snel onschadelijk gemaakt door de bomen van verdedigers die Enkhuizen centraal achterin waren geposteerd. Een illustratieve situatie voor de moeilijke middag die Bert tegemoet ging komen. Daarom werd er ook snel voor gekozen om op te bouwen door VVW en dit lukte bij vlagen uitstekend. Via Nick Kuin of Timo Schouten boden Thomas Smit en Stefan Otsen de uitweg om op de helft van Enkhuizen te komen. Hier kon tot de zestien goed door gevoetbald worden maar grote kansen werden moeilijk gecreëerd. Een kopballetje van Bert ging naast en een schot van Thijs Nugter belandde in de handen van de doelman. VVW kwam ook niet echt in de problemen ondanks de vele standaardsituaties van Enkhuizen. De Wervershoovers  bleven niet alleen de voetballende oplossing zoeken maar er werd ook fanatiek verdedigd waardoor Enkhuizen het lastig vond om tot kansen te komen. Vlak voor rust had VVW de uitgelezen mogelijkheid om op een 1-0 voorsprong te komen. Bert kopte een Enkhuizer corner weg en Thijs Nugter brak uit over rechts. Hij gaf een mooi steekballetje op Sil Spigt die alleen op de keeper af ging maar helaas kon Sil net niet goed genoeg afrondden om VVW op voorsprong te zetten.

    Na rust bleef VVW aardig voetballen en ook Enkhuizen bleef goed in de wedstrijd, toch brachten beide teams weinig kansen ten tonele. Langzaamaan begon bij het publiek te dagen dat dit weleens bij een gelijkspel zou kunnen blijven of dat het team wat als eerste scoorde de drie punten bij kon schrijven. VVW kreeg de eerste kans hiervoor, een mooi aangesneden corner van Raymon Koning werd verlengd door Bert Steltenpool maar belandde net naast de paal. Enkhuizen wist van haar eerste echte kans wel goed gebruik te maken. De opstomende rechtsback speelde twee man op de achterlijn uit en gaf de opkomende middenvelder een niet te missen kans. Een tegenslag voor VVW die het eigenlijk niet meer te boven kwam, ondanks de hardwerkende invallers Jurre Koomen en Jonas Berkhout werden grote kansen niet meer bij elkaar gespeeld. Enkel Bert was dichtbij, zijn schot van randje zestien kon echter naast getikt worden door de keeper. VVW bleef het wel proberen maar het wilde niet vlotten, achterin werd het wel dichtgehouden waardoor de marge op één bleef. Na een lange blessuretijd floot de scheidsrechter af en droop VVW af met de tweede nederlaag op rij. Dit verlies had echter een ander gezicht omdat er goed werd gevoetbald en enkele positiewisselingen verrasten in positieve zin. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen VVS ’46 op het programma, kom de geelzwarten aanmoedigen in Spanbroek! Door VVW werd er niet gescoord dus geen winnaar in het minutenspel. Bij de blinde poule was er wel een winnaar, oud voorzitter Jaac Hermans zijn naam stond op de goede plaats. Jaac doneert het winnende bedrag aan de Club van 100 waarvoor onze dank! De gemaakte foto’s door VVW fotograaf Dik Haakman zijn beperkt door een defect aan de camera. Beter iets dan niets, volgende keer weer beter.

    Opstelling:

    Stan Vertelman; Raymon Koning, Nick Kuin, Timo Schouten (Bart Glazenborg, ’60), Joost Kolenberg; Thomas Smit (Thomas Buis, ’79), Stefan Otsen ©, Tim Neuvel (Jonas Berkhout, ’55); Sil Spigt, Bert Steltenpool, Thijs Nugter (Jurre Koomen, ’79).

rfwbs-slide