• VVW met beide benen op de grond 

    Afgelopen zondag was het naast de Kaagloop een drukte van belang op de Westrand. Always  Forward, de ongenaakbare koploper, kwam op bezoek voor de eerste competitiewedstrijd na de  winterstop. De afgelasting tegen Spartanen betekende dat dit affiche sinds 10 december eindelijk  weer om de punten ging. Ter voorbereiding werd dinsdag eerst geoefend tegen de Zouaven, een  goede wedstrijd die helaas wel verloren ging maar toch hoopvol was voor de zondag. Om 14.00 was  het zonnige sportpark dan ook goed gevuld om beide teams aan het werk te zien. 

    Waar voorafgaand werd gehoopt op een mooie strijd kon dat na vijf minuten de prullenmand in. VVW  was nog niet op de helft van Forward gekomen toen de nummer 6 van de Horinezen een vrije trap  mocht nemen. Hij krulde deze bal mooi op de kruising, de oplettende aanvaller reageerde adequaat  en met een beetje mazzel tikte hij binnen. Er werd nu wat anders gevraagd van VVW en dit leek wat  beter te lukken, desondanks miste de spits van Always Forward nog wel voor open doel. Maar ook  VVW kreeg een grote kans, een scherp aangesneden vrije trap van Thijs Nugter belandde bij Bert  Steltenpool die op de lat volleerde. Achteraf gezien een moment waarbij “wat als?” een veel gestelde  vraag was. Niet even later kon dezelfde vraag wederom gesteld worden aangezien Thijs Schouten na  een harde tackle met rood het veld moest verlaten. Met tien man én al op een 1-0 achterstand bleek  het een schier onmogelijke missie voor VVW om drie punten in Wervershoof te houden. Door  adequaat te verdedigen en hard werken leek het erop dat de marge op één bleef. Voornamelijk met de  rust in het achterhoofd en de hoop op een mazzeltje zou er misschien dan nog een puntje uitgesleept  kunnen worden. Echter ook hier kreeg VVW de deksel op de neus. De 0-2 somde de middag mooi op,  getracht werd om de bal lang te schieten, jammerlijk caramboleerde de bal via een eigen VVW-speler recht in de voeten van de Forward spits en schoot hij makkelijk binnen.  

    Gedurende de rust was de gelatenheid dan ook groot en werd besloten om de schade beperkt te  houden door veelvuldig de lange bal te proberen. Eenmaal begonnen aan de tweede helft had  voornamelijk het publiek hier last van. Always Forward leunde achteruit en het opportunisme van  VVW strandde wanneer de tweede of derde bal gewonnen moest worden. De ploeg uit Wervershoof  gaf zelf niet heel veel meer weg, maar moest toch de 0-3 incasseren toen de vlugge buitenspeler van  Forward zich slim vrij liep. Hierna was de Hoornse ploeg helemaal heer en meester waardoor het  hopen was dat de scheidsrechter snel af floot. Zelfs dit viel niet VVW haar kant op want luttele  seconden voor het einde zette Always het kwaliteitsverschil luister bij door de 0-4 te maken. Een  kansloos VVW verloor dus met 0-4 van de koploper en moet nu haar borst natmaken voor  aankomend weekend. Uit bij SEW zal de knop om moeten en hopelijk kunnen dan de eerste punten  van het nieuwe jaar worden bijgeschreven, hopelijk zien we daar het hondstrouwe Wervershoofs publiek weer verschijnen! Toch was er een winnaar aan VVW zijde. De VVW voorzitter Ed Meester want die won de blinde poule en kon zodoende na zijn wedstrijd te hebben gefloten de € 35.= van de bookmaker Hugo Schmidt incasseren. Voor even want van voorzitter Ed mag het in de clubkas worden gestort, grote klasse!!

    Opstelling: Stan Vertelman; Joost Kolenberg, Timo Schouten, Koen Bakker, Nick Kuin en Thijs Schouten; Thomas  Smit (46’, Raymon Koning), Stefan Otsen© en Thijs Nugter (80’, Bas Dudink); Bert Steltenpool en Rob  Neuvel (75’, Sil Spigt).

     

rfwbs-slide