• Wat is een mooier begin van de kerstvakantie door deze sportief te starten met een heerlijk voetbaltoernooi. Bij VVW voetbal is dit een jarenlange Kersttraditie waar vele jeugdleden, van 5 t/m 14 jaar, met veel plezier aan mee doen.

Op zaterdag 21 december was in de Dars alles in gereedheid gebracht om een paar uurtjes heerlijk te voetballen.

Het voetbalspektakel van het jaar waar jonge en iets oudere leden prachtig voetbal laten zien. Panna’s, poorten, dribbelen, koppen, veel passeeracties en uiteraard prachtige doelpunten zorgden voor wedstrijden met internationale allure. Het is niet voor niets dat er vele scouts langs de lijn staan mee te genieten en meteen mooie transfers in gang zetten.

Met prachtige acties en een verbeten strijd wordt er gestreden om een mooie overwinningsbeker.

Diverse grote clubs zoals Ajax, Vitesse en FC Utrecht zijn aanwezig. Maar ook internationale teams, zoals Valencia, Barcelona, Real Madrid, Arsenal en Liverpool willen dit voetbalfestijn niet missen. Hun beste spelers worden opgesteld om de strijd met elkaar aan te gaan.

Fanatieke coaches schreeuwen de jongens en meisjes naar de overwinning en het massaal toegestroomde publiek kon genieten van mooie wedstrijden in de Dars hal.

Daar staan twee opgestelde voetbal-bakken klaar waar de mannen en vrouwen laten zien dat je met samenspelen veel kan bereiken. Rennen, rennen en nog eens rennen, overspelen, een-tweetjes, mooie lobs, goed verdedigen en uiteraard scoren!

Gelukkig was er tussen de wedstrijden door tijd om te herstellen voor de volgende match. Nieuwe tactiek wordt besproken, massagetafels neer gezet en een verfrissend glas limonade zorgde voor vernieuwde energie.

Het geheime wapen van deze dag is de goed gevulde snoepbak van Bep van Ophem. Dat zijn geweldige energiebommen. En het wonderlijke van deze bak… Hij kan niet leegraken…

Vele rondjes loopt Bep rond om jong en oud te verwennen met ouderwets lekker banaantjes, dropsleutels, opkikkers en de zeer geliefde apenkoppen. Heerlijk!

Was weer top dat je er bij was Bep! Bedankt!!

Na elke wedstrijd wordt door de vakkundige toernooicommissie de punten opgeteld en was er van elke poule een winnaar bekend. Tijdens de prijsuitreiking mochten de kinderen en coaches genieten van een lekker bord patat en kannen limo.

Alles weer prima verzorgd door de medewerkers van de Dars. Heel blij zijn we met jullie medewerking. Bedankt voor de goede verzorging!

Maar het belangrijkste van deze dag blijft natuurlijk wie zich een jaar lang VVW-Kersttoernooi-kampioen mag noemen:

Bij de jongeren van 6-9 jaar was Ajax oppermachtig. Het team onder leiding van Jeroen v.d. Starre mocht met de gewilde beker naar huis. Ruben, Jace, Kyno, Finn, Jasmijn en Gijsbert… Top gedaan! Van harte gefeliciteerd!

Bij de 9-12 jarigen was Arsenal onverslaanbaar. Onder de sportieve leiding van Niels Laan was dit team met de spelers: Nick, Gijs, Tristan, Sjors, Jordy, Robin voor de andere Engelse teams te sterk. De beker was meer dan verdiend!

Op de overwinningstrap is een mooie foto gemaakt.

In de Spaanse competitie was Espanyol, vertolkt door de 12-15 jarigen: Mitchel, Dieuwertje, Jonas, Steef en Quinn, te sterk voor de andere Spaanse clubs. Coach Perry Bakker deed er alles aan om met zijn team de winnaarsbeker te behalen En, dat lukte dan ook. Goed gedaan mannen.

Bij zo’n groot toernooi redt je het niet zonder hulp van velen. Wij willen er een paar noemen.

Als eerste een groot compliment en bedankje voor de scheidsrechters. Belangeloos hebben zij de wedstrijden weer in goede banen geleid. En dat is met heel veel “ stuurlui” er om heen niet altijd makkelijk. Maar het liep weer op rolletjes!

Ook een groot woord van dank voor alle coaches! Top dat er altijd weer ouders en familieleden zijn die onze jeugd bij wil staan in hun sportieve strijd. We hebben jullie echt nodig om deze dag te kunnen blijven organiseren! Veel dank!

Alle ouders en belangstellenden die aanwezig zijn om onze talenten te steunen en aan te moedigen. Jullie geven zo’n leuk toernooi nog meer kleur!

Voetbalvereniging VVW (Club van 100), zaalvoetbalvereniging Nieuweboer en de Dars bedankt voor de medewerking van het gebruik van de voetbalbakken en de zaal.

Top dat dit elk jaar weer gerealiseerd kan worden.

En de EHBO verdient ook zeker een woord van dank. Het is altijd fijn dat er hulp is bij kleine ongelukken of ander leed. Gelukkig bleef het bij een coolpack en pleister en is groter leed ons bespaard gebleven. EHBO bedankt voor jullie hulp!

Wij van de toernooicommissie kijken terug op een sportieve, actieve maar vooral gezellige dag vol mooie momenten. Een impressie van de foto’s zijn terug te vinden op deze site van VVW voetbal.

Voor nu wensen we iedereen een sportief en heel gelukkig 2020 toe en we zien elkaar weer op de sportvelden of in december 2020 bij het volgende Kersttoernooi.

Graag tot ziens!

De toernooicommissie: Örjan, Rob, Paulien en Annemiek.

What do you want to do ?
    New mail
rfwbs-slide