• Door in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een nederlaag te lijden tegen Grasshoppers weet VVW waar het aan toe is. Het seizoen zal beëindigd worden op een 4e plaats, aan dit gegeven zal het resultaat van de laatste competitiewedstrijd tegen Schagen United geen verandering kunnen brengen. Daarnaast zal het direct in de eerste ronde moeten aantreden in de nacompetitie voor de felbegeerde plekken in de 2e klasse voor het komend seizoen.

    Op een zonovergoten sportpark de Westrand trad VVW aan tegen een in vorm verkerend Grasshoppers. De bezoekers zijn bezig aan een uitstekende reeks waarmee ze direct lijfsbehoud mogelijk mee kunnen afdwingen, kortom alles om nog voor te spelen. VVW daarentegen moest de dreun van vorige week zien te overkomen zonder een drietal geblesseerde basiskrachten.
    Onzorgvuldig en ongeconcentreerd, deze woorden omschrijven de beginfase van de geel-zwarten perfect. Een periode waarin Grasshoppers de boventoon voerde en tot wat speldenprikjes kwam. Halverwege de eerste helft resulteerde dit dan ook in de 0-1. VVW reageerde daar enigszins op door beter in de wedstrijd te komen, maar kon ook moeizaam tot gevaar komen. De eerste helft stond bol van goed aangesneden corners, een spelmoment waaruit vlak voor rust dan ook uit gescoord kon worden. Wederom een goede corner werd door Rob bij de eerste paal verlengd, 1-1.

    Na de rust was VVW de bovenliggende partij en wist het meer dreiging te creëren dan in de eerste helft. Joost Kolenberg raakte de lat en Thijs Schouten wist te scoren, maar deze goal werd (onterecht?) afgekeurd vanwege buitenspel. Het spelbeeld van de wedstrijd deed geloven dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen, ware het niet dat de boomlange verdediger van Grasshoppers hier anders over dacht. Uit wederom een goed aangesneden corner wist hij de bal vanaf de achterlijn binnen te koppen, 1-2.
    Hierna volgde het slotoffensief van VVW, waarin zowel de lat als de paal werden geraakt. Echter kon VVW geen gelijkmaker meer forceren en gingen de punten mee naar Hoogwoud.

    Op pinkstermaandag zal VVW de laatste competitie wedstrijd van het seizoen spelen op bezoek bij Schagen United, een ploeg die nog kampioen kan worden. De hierop volgende donderdag staat een thuiswedstrijd gepland tegen de laagst geklasseerde periode kampioen uit de 3e klasse D! Hopelijk de eerste van 4 belangrijke wedstrijden waarin uw steun meer dan welkom is! De blinde poule werd door Peter Schouten geïncasseerd. De foto’s van de wedstrijd werden deze zondag door Johnny Mol geschoten.

rfwbs-slide