• Op een mooie donderdagavond stond het affiche VVW- Con Zelo op het programma. De vorige ontmoeting in Waarland eindigde in een 0-2 overwinning voor VVW. Dat betekende dan ook dat VVW weer een goede kans maakte om ook deze keer weer een mooi resultaat te behalen. De eerste tien minuten waren de bezoekers duidelijk de betere ploeg, ze zaten overal kort op en wisten zo nu en dan een speldenprikje uit te delen. Daarna ging het wat meer gelijk op en kwam VVW ook iets beter in de wedstrijd. Con Zelo werd vooral gevaarlijk door de diepe ballen van de centrale verdediger op de snelle voorhoede spelers. In de 24e minuut resulteerde dit dan ook in de 0-1 voor Con Zelo. De Waarlanders kregen daarna nog wat kansen maar door goed keeperswerk van Luuk Weel bleef het bij 0-1. Ook Timo Schouten hield VVW nog op de been door een bal op de doellijn weg te schieten. Hierna besloot VVW de tegenstander wat hoger vast te zetten waardoor de lange bal minder snel gespeeld zou kunnen worden en ook VVW kreeg hierdoor een paar kansjes. Een schot van Thijs Nugter miste kracht en een schot van Joris Schouten miste wat precisie. Nadat de limonade opgedronken was in de rust kwamen beide ploegen weer het veld op. Het was duidelijk dat VVW uit een ander vaatje moest gaan tappen. VVW ging dan ook verder waar het gebleven was en bleef hoog druk zetten op de tegenstander. En daar ontstonden ook kansen uit. Rob Neuvel wist de bal net niet binnen te werken na een mooie aanval en even later was het Tim Neuvel die de bal net niet langs de keeper wist te krijgen in kansrijke positie. Het plan wat in de rust werd gesmeed leek dus zijn vruchten af te werpen. Con Zelo kwam er nog maar mondjesmaat uit en het leek er op dat VVW een doelpunt ging maken. Zeker toen in de 78e minuut Jorren Grooteman de diepte werd in gestuurd en op het randje van de 16 hard onderuit werd gelopen door de keeper. Die hiervoor een terechte rode kaart kreeg. Echter werd het voor VVW juist alleen maar lastiger tegen tien man. De Waarlanders trokken een muur op voor het eigen strafschopgebied en daar was voor VVW moeilijk door heen te komen, een echte kans kreeg VVW ook niet meer. En doordat de Wervershovers zo gretig op zoek gingen naar de aansluitingstreffer kon Con Zelo de wedstrijd vlak voor tijd in het slot gooien, door een counter goed af te ronden. En daardoor verloor VVW voor de tweede keer op rij nadat het weer te makkelijk de goals had weggegeven, willen de mannen van Yotti Papamelodias het seizoen nog positief afsluiten dan zal het echt beter moeten. Hiervoor krijgen ze aankomende zondag alweer de kans tegen VVS ’46 in Spanbroek. Hopelijk zien we jullie dan weer om 14.00 uur.

rfwbs-slide