• VVW gaat verder waar het voor de winterstop gebleven was.

Na de vijf weken lange onderbreking van de competitie stond er afgelopen zondag gelijk een wedstrijd van formaat op het programma, een thuiswedstrijd tegen Schagen United. Voorafgaand bivakkeerde Schagen United op een derde positie, met VVW als naaste belager op slechts één punt achterstand. Om te stijgen op de ranglijst en in het kielzog te blijven van de koplopers was er dus een overwinning nodig.

In de opstelling waren er flink wat wijzigingen ten opzichte van de laatste wedstrijd voor de winteronderbreking. Allereerst nam Luuk de plaats in van Stan in het doel, en waren er basisplaatsen voor Joost Neefjes, Tim Neuvel, en Koen Bakker, ten faveure van Jorren Grooteman, Rob Neuvel en Joost Kolenberg. Als laatste was er ook een basisplek ingeruimd voor de winteraanwinst van VVW, wat ten koste ging van Timo Schouten. Waar transfers halverwege het seizoen in het profvoetbal een normale gang van zaken is, is dat in het amateurvoetbal een stuk minder van toepassing. Desondanks keerde afgelopen winter Nick Kuin terug bij de club waar het voor hem allemaal begon, na avonturen bij Hollandia en Hercules. Welkom terug Nick!

De herstart van het seizoen begon desastreus voor VVW. Na een rommelig begin, kreeg Schagen in de derde minuut een corner. De corner kon worden weggewerkt, alleen kwam voor de voeten van een speler van Schagen. Doordat er niet genoeg druk op de bal gegeven werd kon deze aanleggen en zette met een goed afstandsschot op een 0-1 voorsprong. VVW hield echter het hoofd koel, en kwam beter in de wedstrijd. Dit gebeurde door de hoge pressie van Schagen United voornamelijk met een lange bal, waar de verdedigers van Schagen niet goed mee om konden gaan. Na 13 minuten leidde een lange bal tot een miscommunicatie bij de verdedigers van Schagen, waardoor de bal verlengd werd naar Bert Steltenpool, die vrij op de keeper af kon gaan en deze buitenkans keurig benutte. Na de 1-1 controleerde VVW de wedstrijd, ondanks het zo nu en dan slordige spel. Dit leidde ertoe dat VVW enkele kansen kreeg, terwijl het gevaar van Schagen voornamelijk uit standaardsituaties kwam. Van de kansen van VVW was het Raymon Koning die het dichtst bij een doelpunt was. Na een afgeslagen aanval kwam de bal voor zijn voeten, waarna Raymond de bal uit een volley goed raakte en de bal de hoek in zag vliegen. Het was echter de keeper van Schagen die met een uitstekende redding ervoor zorgde dat VVW niet op voorsprong kwam. Hierdoor leek de ruststand bepaald. Leek, want in de 44e minuut was het weer Raymon, die dit keer werd gevloerd vlak buiten de vijandelijke zestien. De vrije trap werd genomen door Thijs, die de bal voorgaf in de richting van Bert.  Het was echter niet Bert, maar een verdediger van Schagen die de voorzet van Thijs tot doelpunt omtoverde en VVW zo de voorsprong gaf. Dit gaf VVW energie, en er werd gelijk na de aftrap druk gezet op de centrale verdediger van Schagen. Hierdoor kwam de bal tussen Joost Neefjes en de verdediger, die de bal weg wilde schieten. Wat volgde was een botsing, waardoor Joost de strijd moest staken, met een blessure die hem voorlopig aan de kant houdt. Bij deze een voorspoedig herstel gewenst Joost!

In de tweede helft was het Ryan die Joost verving. De wedstrijd werd vanaf het begin van de tweede helft een vechtwedstrijd. Door de matige grasmat, en de hoge pressie die beide ploegen gaven was de bal veelvuldig in de lucht te vinden. Met deze ballen ging VVW het beste om, wat ertoe leidde dat Schagen United niet tot uitgespeelde kansen kwam. Ook VVW kwam er maar mondjesmaat uit, waardoor de wedstrijd spannend bleef. De grootste kans voor Schagen was in de 63e minuut, toen de linksbuiten op elf meter afstand de bal ontving, en op doel schoot. Via de benen van Bart en Nick belandde de bal in de handen van Luuk. Ook VVW bleef had enkele gevaarlijke aanvallen, via Ryan of de over de linkerflank opgestoomde Koen. Het geluk zat echter niet aan de zijde van VVW. Ondertussen kwam Rob Neuvel in de 76e minuut in het veld voor Lex Verlaat, en verliet de moegestreden Koen Bakker in de 82e minuut het veld voor Timo Schouten. Het gevolg van het uitblijven van een doelpunt van VVW was dat Schagen een alles of niets tactiek ging spelen, wat voor een hectische slotfase zorgde. VVW trok alles uit de kast om de overwinning over de streep te trekken, wat uiteindelijk leidde tot een lange bal die tussen de verdediging en de keeper van Schagen viel. Rob ging erachteraan en ging er met de bal vandoor, waarna hij de bal langs de keeper tikte. De keeper vloerde Rob echter, waardoor hij voor de vierde opeenvolgende wedstrijd een penalty versierde. Net als de vorige drie penalty’s ging Bert achter de bal staan, en besliste de wedstrijd door zijn 15e doelpunt van het seizoen binnen te schieten. Hierna kon Bert met een publiekswissel het veld verlaten voor Rens Grooteman.

Door deze overwinning is VVW nu zeven wedstrijden ongeslagen, en staat het bovenaan in de tweede periode. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen het altijd lastige Grasshoppers, waarbij de mannen uw steun weer goed kunnen gebruiken! De wedstrijd is om 14:00 op Sportpark de Weyver in Hoogwoud. De blinde poule werd gewonnen door Ruud Willems en in het minutenspel was Ger Boos de gelukkige winnaar. Foto’s van de wedstrijd gemaakt door thuisfotograaf Dik Haakman kunt u terug vinden op deze website van VVW bij Fotogalerij.

VVW – Schagen United 3-1 (2-1)

3, Schagen United 0-1

13, Bert Steltenpool 1-1

45, Eigen Doelpunt 2-1