• Na een voorbereiding die op 1 augustus begon stond nu eindelijk de eerste officiële wedstrijd op het programma. Tegenstander in de bekerwedstrijd op 4 september was Con Zelo uit Waarland, vorig seizoen werd hier één keer van gewonnen en één keer van verloren. VVW wist dus wat ze aan deze tegenstander hadden, maar de Wervershoofse ploeg heeft niet stilgezeten. Na afscheid te hebben genomen van Joris Schouten en Jesse de Hoog zijn er enkele nieuwe versterkingen bijgekomen. Bart Glazenborg uit Opperdoes, Lex Verlaat kwam over vanaf de Zouaven, Bob Beerepoot die vanuit de O19 bij de selectie is aangesloten en natuurlijk spits Bert Steltenpool die weer in Wervershoof is teruggekeerd. Met deze nieuwe namen werd dan ook om 14.00 afgetrapt in een warm Waarland.

Vanaf het begin was duidelijk wat het spelbeeld zou zijn, Con Zelo trok zich terug richting de eigen helft en liet de bal aan de verdedigers van VVW. Door het gebrek aan ruimte om door het midden te voetballen moest VVW een ander plan tevoorschijn toveren. Hierbij werden voornamelijk kopsterke spitsen Bert en Joost Neefjes gezocht om zo door de lucht wat te forceren. Rond de 20e minuut resulteerde dit dan ook in een zeer gevaarlijke uitbraak van Bert. De boomlange verdediger van Con Zelo zag geen andere manier dan de doorgebroken Bert omver te schoffelen. Hij liet hiermee de scheidsrechter geen keus en de leidsman trok dan ook de rode kaart. De vrije trap die volgde kon helaas niet voor veel gevaar zorgen. Het werd duidelijk dat Con Zelo zich meer en meer op verdedigen toeliet, dit zorgde er dan ook voor dat VVW meer aandrukte. De kansen kwamen ook zeker, Bert werd helaas gestuit door de paal en Thijs Nugter zijn vizier stond ook niet op scherp vanaf een metertje of 17. Con Zelo speelde voornamelijk de lange bal en kwam eigenlijk niet meer voor het doel van sluitpost Luuk Weel. Het spel van de Wervershovers werd slordiger en daardoor kabbelde de wedstrijd richting de rust.

In de rust werd besproken dat de kansen vanzelf zouden komen als het spel zo doorging omdat Con Zelo al meer moeite had om de vrijgespeelde ruimtes dicht te lopen. Ook werden er twee wissels doorgevoerd, Rens Grooteman kwam erin voor Lex Verlaat en Joost Kolenberg verliet het veld voor Stefan Otsen. Zoals voorspeld kwamen de kansen er ook zeker. Bert kopte naast, Thijs zijn afstandsschoten misten precisie en Rens Grooteman wist de lat te treffen. Con Zelo kwam er zeer spaarzaam uit en wist doormiddel van onoplettendheid in de Wervershoofse defensie in de buurt van de goal te komen. Luuk Weel was echter scherp en hield zijn doel schoon, ondertussen was de ingevallen Raymond Koning heel erg dicht bij de verlossende treffer. Na een goede voorzet vanaf de linkerflank volleerde Raymond knap tussen de palen. De keeper van Con Zelo kon echter de achterstand voor de Waarlanders voorkomen met een fantastische redding op de knal van Raymond. VVW bleef aandringen en dit overwicht drukte zich voornamelijk uit in de hoeveelheid corners de ploeg kreeg. Twee of drie keer werd er dan ook gevaar gesticht maar hier zou nog een veel hoger rendement uit gehaald kunnen worden. Tot het eind aan toe bleef VVW drukken, het mocht echter niet baten en zo was de brilstand de uiteindelijke uitslag van dit duel. A.s. is het eerste vrij, V.V.W.2 speelt op "de Westrand"  om 11.00 uur de bekerwedstrijd tegen Always Forward 2 dus kom gerust kijken om de jongens aan te moedigen na hun klinkende 3-0 overwinning op Spirit '30!

VVW – Con Zelo 0 – 0

Opstelling VVW: Luuk Weel; Bart Glazenborg, Timo Schouten, Koen Bakker, Bob Beerepoot (65. Raymon Koning); Joost Kolenberg (46. Stefan Otsen), Tim Neuvel, Lex Verlaat (46. Rens Grooteman), Thijs Nugter; Bert Steltenpool ©, Joost Neefjes

rfwbs-slide