• Wervershoof: Een prachtig affiche met de grandeur van vroeger, VVW tegen KGB. Na twee maanden zonder winstpartij werden er eindelijk weer eens drie punten bijgeschreven. KGB was het slachtoffer van de dadendrang van VVW en had geen schijn van kans tegen een goed spelend VVW. Met dit resultaat stijgt VVW vier plaatsen op de ranglijst en kan er weer naar boven worden gekeken.

De equipe van Niels Bakker was zo goed als compleet en met de terugkeer van sterkhouders Frank Mol en Thijs Schouten krijgt het elftal de vorm die Bakker voorstaat.

VVW liet in de beginfase direct zien waar het toe in staat is en zette KGB direct onder druk. In een toegekende vrije trap net buiten de zestien ging de bal op de lat na een magistrale trap van onze rossige middenvelder Thijs Nugter. Thijs lijkt zijn draai te hebben gevonden en leverde en prima pot af.

Onder leiding van aanvoerder Joris Schouten werd KGB verder naar achteren gedrukt en een doelpunt kon niet uitblijven. Nadat Jorren Grooteman (Hzn) al een keer net naast had gekopt was het Rens Grooteman (Klzn) die in de zeventiende minuut na een vloeiende aanval VVW op voorsprong zette (1-0). Tien minuten later was wel Jorren Grooteman die uit een vrije trap raak kopte (2-0). Zijn derde van het seizoen alweer. De blonde rechtsback zorgt met zijn rushes voor constante dreiging en KGB wist hier zich geen raad mee. Onze helden kregen nog een aantal goede kansen maar verzuimden om het duel nog voor de rust in het slot te gooien.

Na rust hetzelfde beeld. VVW de dominante ploeg die KGB alle hoeken liet zien. De spaarzame keren dat KGB diep kwam stond daar het centrale verdedigingsduo Jesse de Hoog en Stefan Otsen die soeverein verdedigden. Geen vuiltje aan de lucht. De aanvallen van VVW volgden elkaar in hoog tempo op en het missen van kansen werd tot kunst verheven. Vooral Rob Neuvel liet zien dat zijn vizier nog niet helemaal goed staat afgesteld. Ook Raymon Koning zag zijn bal net over gaan en Rens Grooteman schoot te slap in. Toch kwam VVW nog tot scoren. Een corner van VVW werd niet goed verwerkt door KGB en de afvallende bal kwam bij Thijs Nugter uit. Hij aarzelde niet en volleerde het leer tegen de touwen (3-0).

Ondertussen was Tom Smit gewisseld voor Max Groot en kwam Twan Grooteman (Jzn) in het veld voor Jesse de Hoog die uit voorzorg door trainer Niels Bakker naar de kant werd gehaald. De drang om naar voren te voetballen werd daarna te groot en werd er achterin te veel ruimte vrijgelaten. Acht minuten voor tijd was het dan toch KGB die scoorde (3-1). Verder in de problemen kwam VVW niet en kreeg nog legio mogelijkheden om verder uit te lopen en aan het doelsaldo te werken maar het vergat te scoren.

De toeschouwers hadden een vermakelijke middag en konden eindelijk weer eens klinken op VVW en dat werd tijd. Ze lieten het zich goed smaken en het bleef nog lang onrustig in de staminee van waardin Maria. In het minutenspel mocht Ton Mol € 50,= incasseren en was het blinde poulegeld voor Frans Steltenpool. Foto's van de wedstrijd gemaakt door thuisfotograaf Dik Haakman kijk in het menu Fotogalerij van deze website. Zondag speelt V.V.W.1 de uitwedstrijd in en tegen Blokker(s). Wie weet tot dan?

VVW: Frank Mol, Thijs Schouten, Jesse de Hoog (Twan Grooteman), Stefan Otsen, Jorren Grooteman, Raymon Koning, Rob Neuvel, Joris Schouten, Thijs Nugter, Rens Grooteman, Tom Smit (Max Groot)

Grens: Jacco Kooter.

rfwbs-slide