• Afgelopen zondag mocht het 2e elftal van VVW het thuis opnemen tegen HSV 2. Voorafgaand aan de wedstrijd beloofde het een lastige pot te gaan worden. Na de verloren uit wedstrijd in Den Helder van vorige week hunkerde VVW naar een overwinning.

  Enkele minuten na 11:00 luidde de scheidsrechter met zijn fluitsignaal de wedstrijd in. VVW begon sterk aan de wedstrijd. Hoewel de formatie uit Heiloo veel aan de bal was hadden ze door het goed gepositioneerde VVW geen idee wat ze met de bal moesten en dit resulteerde in weinig tot geen gevaar. Het grootste gevaar kwam vanuit de kant van VVW die er af en toe via de snelle aanvallers uit kwamen, echter werden deze aanvallen onschadelijk gemaakt door de verdediging van HSV.

  In de 15e minuut wist VVW toe te slaan. Een goed genomen corner van Freek Manshanden viel bij de eerste paal op de borst van Bas Dudink en via de borst vloog de bal richting de kruising wat de stand tot 1-0 bracht. In het vervolg van de 1e helft veranderde het spelbeeld weinig, HSV kwam niet echt tot gevaar en de organisatie van VVW was goed op orde.

  Aan het begin van de tweede helft zat het wel even anders, want VVW begon minder scherp en HSV kreeg meer grip op de wedstrijd en wist het nu wel voor elkaar te krijgen om voor wat gevaar te zorgen. Ondanks de dreiging vanuit HSV wat er de eerste helft eigenlijk niet echt was wist het team uit Wervershoof de nul te houden.

  Uiteindelijk wist VVW via een kopbal van Daan Sijm  de voorsprong uit te bouwen naar 2-0. Vanaf dit moment kreeg VVW de wedstrijd weer wat meer onder controle en dit leidde zelfs tot nog een goal. In de 88e minuut schoot de ingevallen Ian Boerée een vrije trap op de rug van Bas Dudink, te midden van de menigte voor het doel. De bal kwam voor de voeten van Bob Beerepoot terecht, die in de 85e minuut het veld betrad. Met gemak schoot hij de bal binnen, waarmee de score naar 3-0 werd gebracht.

  In de 91e minuut wist HSV wat terug te doen via een vrije trap enkele meters buiten de 16. De speler krulde de bal over de muur en plaatste hem prachtig in de kruising, waarmee hij keeper Tim Vertelman kansloos liet. Deze mooi genomen vrije trap bracht de eindstand op 3-1.

  Aankomende zondag staat de wedstrijd tegen LSVV 2 op het programma die momenteel onderaan in het klassement staan. Tot dusver heeft deze tegenstander nog geen enkele competitiewedstrijd gewonnen en de heren van VVW 2 zijn niet van plan om hun dat plezier wel te geven. Reis dus vooral af naar Zuid-Scharwoude om de mannen aan te moedigen!

  Scoreverloop:

  ’15       1-0 Bas Dudink

  ’70.      2-0 Daan Sijm

  ’88.      3-0 Bob Beerepoot 

  ‘90+1   3-1 (HSV)

  Opstelling:

  Tim Vertelman, Milan Bos, Daan Schouten©️, Jan Manshanden, Thijs Schouten, Joost van de Geest ('85 Bob Beerepoot), Kevin van der Thiel ('75 Kees Korver), Bas Dudink, Ryan Dekker ('60 Dave Kok), Freek Manshanden ('60 Tom Smit), Daan Sijm ('75 Ian Boerée)

   

rfwbs-slide