• 18 fitte gezichten verzamelen zich rond 09:45 in de kantine van de Westrand om zich te kunnen voorbereiden op misschien wel hun laatste wedstrijd van het seizoen, want bij winst tegen Spartenen 2 speelden de heren van VVW 2 zich veilig en zouden ze zeker zijn handhaving in de 1e klasse.

Het beloofde op voorhand al een mooie zondag te worden, beide teams van de selectie speelde hun laatste thuiswedstrijd en VVW 3 kon in Grootebroek bij winst kampioen worden en dat beloofde een feest te worden. Uiteindelijk wisten de oude vedettes van het 3e hun klusje te klaren en zijn zo de terechte kampioen in de 4e klasse. Heren van harte gefeliciteerd namens ons!

Onder een stralende zon blies de scheidsrechter op zijn fluit en rolde de bal op het kunstgras. Het enige wat vandaag telde is winnen, vertelde de coach om zodoende in het dik verdiend linker rijtje te eindigen.

VVW liet meteen zien gretig te zijn en creëerde al na 1 minuut uit een goed opgebouwde aanval een goede kans om te scoren, helaas wisten we niet het net te vinden maar zaten de handschoenen van de zeer sterk keepende keeper van Spartanen in de weg. Na een kwartier voetballen met wat kansen over en weer kwam de afscheidnemende Jorren Grooteman op de keeper af maar schoot de bal snoeihard op het houtwerk en bleef de brilstand op het bord.

Na 33 minuten was daar toch de verlossende en dik verdiende 1-0 voorsprong. Op aangeven van “assistenkoning” Dave Kok wist wie anders dan Ryan Dekker het net te vinden.

VVW ging met een 1-0 richting de kleedkamer om zich daar weer op te laden voor de 2e helft. Advies in de kleedkamer: gewoon zo blijven voetballen, vertrouwen hebben en genieten van het spel en de enorme hoeveelheid supporters langs de lijn, dank daarvoor!

Drie minuten nadat de scheids had gefloten voor de start van de 2e helft wist Jordan op aangeven van Dave Kok de keeper die iets te ver voor zijn doel stond te verrassen en krulde de bal van ongeveer 25 meter in het doel en zette zo de verdiende 2-0 op het scorebord.

VVW zat op rozen en kon lekker vrijuit gaan voetballen. De sterk keepende Tim Vertelman zorgde ervoor dat de 0 op het scorebord van de gasten bleef staan met meerdere goede reddingen. Na een uur voetballen zette Thomas Smit de 3-0 op het scorebord. Wie anders dan Dave Kok hield keurig het overzicht en zag de vrijstaande en schreeuwende Thomas Smit niet over het hoofd, die hoefde alleen nog maar tegen de bal aan te lopen om de bal over de lijn te spelen.

Na het doelpunt was VVW met een individuele actie van Jordan gevaarlijk in het 16-metergebied van de tegenstander maar door een tikje op de enkel kwam er geen schot op doel maar wel een wissel: Bob verving de geblesseerde Jordan.

In de 73e minuut stond er weer een wissel klaar om het veld in te gaan. Kevin (misschien beter bekend als Bami) speelde na 14 jaar selectie zijn laatste wedstrijd en kreeg onder luid applaus een dik verdiende publiekswissel. Bami, nogmaals enorm bedankt voor je bewezen diensten voor de club, jouw tomeloze inzet en jouw ongelofelijke fanatisme.

Niet veel daarna deed Spartanen toch wat terug en kwam het op 3-1. VVW dacht er al wel even te zijn maar daar dachten de mannen uit Wognum toch een stuk anders over. Bob Beerepoot die normaal gesproken niet langer dan 5 minuten nodig heeft voor een doelpunt vond nu pas na 10 minuten het net. Door een goede aanval van Jorren wist Bob zijn directe tegenstander af te schudden en plaatste de bal in de verre hoek langs de keeper. 4-1 met nog 10 minuten te spelen kon niet meer fout. En dat gebeurde bleek ook.

Er werden nog wat wissels doorgevoerd door Chiel en Guido en ook hier verliet o.a. Jorren Grooteman onder luid applaus het veld, want ook voor hem was dit zijn laatste wedstrijd voor de selectie van VVW. Jorren, bedankt voor alles, heel veel succes in de toekomst, we hebben genoten van je fanatisme, talent en vooral jou als persoon!

Vlak voor tijd wist keeper Tim Vertelman de stand met een fantastische redding de score op 4-1 te houden door met 1 hand de bal uit de verre hoek te tikken. Helaas viel uit diezelfde corner nog de 4-2.

Dit bleek ook de eindstand en VVW 2 wist met deze winst uiteindelijk te eindigen als 7e in de 1e klasse, keurige prestatie mannen!

Graag willen we iedereen bedanken die dit jaar als supporters langs de lijn stonden, hun interesse en het lezen van onze stukjes. Hopelijk tot volgend seizoen!

Meerdere foto’s van de wedstrijd gemaakt door Johnny Mol zijn terug te vinden op de vvw website.

Scoreverloop:

’33 1-0 Ryan Dekker

’48 2-0 Jordan Jurry

’58 3-0 Thomas Smit

’75 3-1 Spartanen

’80 4-1 Bob Beerepoot

90+4 4-2 Spartanen

Opstelling:

Tim Vertelman, Jorren Grooteman, (’82 Jan Manshanden), Daan Schouten ©️, Thomas Buis, Koen Bakker (’82 Kees Korver) Bas Dudink, Kevin van der Thiel (’73 Daan Sijm) Thomas Smit, Dave Kok, Ryan Dekker (’82 Freek Manshanden), Jordan (’64 Bob Beerepoot)

rfwbs-slide