• HSV 2 – VVW 2

VVW 2 pakt drie zeer belangrijke punten in blessuretijd!

Vorige week genoten de mannen van een vrij paasweekend en stiekem was dit wel jammer omdat er die week ervoor een heerlijke overwinning op Den Helder behaald was. En deze vorm wilde het tweede mee nemen naar de volgende wedstrijd. Zeker omdat de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen HSV wachtte. Hier werden de laatste jaren geen punten verzameld en vaak ook nog met grote cijfers terug gestuurd naar Wervershoof dus de mannen waren gewaarschuwd.

De wedstrijd begon met een paar wijzigingen ten opzichte van de pot tegen Den Helder. Onder andere Thomas Smit keerde terug vanuit het eerste elftal om weer wat meer minuten te maken. En Derk Meester stond op het doel bij afwezigheid van Tim Vertelman. Daarnaast waren Bob Beerepoot en Daan Schouten de hele week ziek geweest en niet fit genoeg om te starten. En zo kon coach van der Gracht enkele andere spelers de kans geven.

Op het zonovergoten sportpark in Heiloo begon de wedstrijd vrij gelijkwaardig waarbij beide ploegen met verzorgd voetbal van achteruit de aanval probeerde te zoeken. HSV maakte hierbij vooral gebruik van de veelvuldig opkomende backs waardoor Ian Boeree vaker als rechtsachter te zien was dan als rechtsbuiten. VVW probeerde daarentegen via het middenveld Tom Smit te bereiken om op die manier de snelheid van Ryan Dekker te benutten. Na enkele kansen over en weer werd hier ook gebruik van gemaakt door VVW maar helaas zag de grensrechter Ryan net buitenspel staan en zo ging de 0-1 niet door.

Hierna kwam de eerste echt grote kans voor HSV. Na een ongelukkige opbouw kreeg de spits van de rood gele de bal in zijn voeten geschoten en kon recht op Derk af. Maar Derk had een fantastische redding in huis en voorkwam zo de 1-0. VVW bleef echter proberen de voetballende oplossing te zoeken en in de 30ste minuut was dit ook succesvol. Via het middenveld kwam de bal terecht bij de balvaste spits Tom, die keurig weg draaide bij zijn tegenstander en de bal perfect mee gaf aan Ryan. En de vaste volgers van het tweede weten wat er gebeurt wanneer Ryan een sprintduel richting de goal van de tegenstander heeft, deze werd gewonnen om vervolgens beheerst af te ronden en hiermee kwam VVW op een verdiende 1-0 voorsprong. Na deze voorsprong besloot VVW om iets minder hoog druk te zetten en daarmee kreeg HSV ook weer wat kansen waarbij Derk er wederom een paar ballen goed uit hield. Helaas voor hem besloot de scheidsrechter in de 45ste minuut te fluiten voor een overtreding van Jorren. De bal werd gespeeld maar de aanvaller van HSV maakte een mooie duikeling waar de scheids helaas in trapte en zo kreeg HSV nog een vrije trap op 20 meter van de goal. En eerlijk is eerlijk hier moeten we de HSV speler alle credits geven want die schoot de bal fantastisch in de kruising waar zelfs Derk niet bij kon. Daarmee ging VVW toch met een vervelend gevoel de rust in.

In de rust werden de positieve punten benadrukt en we moesten vooral zo door blijven strijden voor de 3 punten. Er werd goed gevoetbald en het vertrouwen in eigen kunnen was aanwezig.

En of de spelers hadden geluisterd in de rust. Vanaf de aftrap werd direct de aanval gezocht en was het wederom Ryan die diep gestuurd werd, deze keer echter iets te ver naar buiten waardoor hij zelf niet kon afronden. Echter schreeuwde Thomas de longen uit zijn lijf om de bal te vragen bij de tweede paal en die kon zo zijn rentree in het tweede opluisteren met een mooie intikker. Een beter begin kon VVW zich niet wensen voor de tweede helft maar helaas kwam er alweer snel een einde aan de voorsprong. In de 55ste minuut kreeg HSV een corner en die werd slecht verwerkt door de verdediging en die kon via de kluts binnen geschoten worden en zo kon VVW weer opnieuw opzoek gaan naar de voorsprong.

Er ontspon zich een mooie wedstrijd waarbij beide ploegen kansen kregen onder andere Ryan schoot tegen het uitgestoken been van de keeper aan. Maar aan de andere kant hield Derk zijn ploeg ook in de wedstrijd met mooie reddingen. Om toch een beslissing te forceren werd de moegestreden Ian vervangen door Dave Kok. En even later werden ook Bas Jong en Tom Smit afgelost voor verse wissels. Nadat in minuut 80 Derk wederom een 1 op 1 tegen hield leek het steeds waarschijnlijker dat VVW genoegen moest nemen met één punt. En daarmee zou het niet veel opschieten in de strijd tegen degradatie. Gelukkig kan VVW altijd rekenen op Ryan, die kreeg de bal in de 90ste minuut en passeerde een paar spelers en schoot de bevrijdende 2-3 diagonaal in de verre hoek. Deze late treffer werd uitbundig gevierd waarbij de volledige bank naar hem toe gestormd kwam. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kon VVW de 3 punten bijschrijven.

Met deze punten werd een grote stap gezet in de stand. De concurrentie liet punten liggen waardoor VVW van plek 11 naar plek 6 is gestegen. Maar het verschil met plek 12 en daarmee die verfoeide nacompetitie is maar 2 punten. Dus zullen de mannen er zondag tegen LSVV weer alles aan moeten doen om de 3 punten bij te schrijven aan het totaal. Hopelijk zien we zondag om 11:00 weer genoeg supporters langs de lijn op de Westrand om de mannen te steunen en te helpen aan de overwinning.

Score verloop:

’30 0-1 Ryan Dekker

’45 1-1

’47 1-2 Thomas Smit

’55 2-2

’90+1 2-3 Ryan Dekker

Opstelling:

Derk Meester, Jorren Grooteman, Jan Manshanden, Kevin van der Thiel, Bas Jong (’78 Kees Korver), Bas Dudink, Sil Spigt (’90 Bob Beerepoot), Thomas Smit, Ryan Dekker, Tom Smit (’78 Jurre Koomen), Ian Boeree (’70 Dave Kok)

rfwbs-slide