• Na twee weken achter elkaar weten te winnen, kwam afgelopen zondag het altijd lastige en stugge LSVV 2 uit Zuid-Scharwoude naar Wervershoof om een heerlijk potje voetbal op de mat te leggen.

Op papier leek er voor de geel-zwarte niks aan de hand, dit omdat de tegenstander de hekkensluiter is van de o zo rommelige competitie 1e klasse-A. Op voorhand werd er door de coach gezegd dan ook niks te willen zien van ook maar enige onderschatting. “Kom gewoon 1-0 voor en LSVV heeft er geen zin meer in”. Met wat spelers die schitterde van afwezigheid waren er toch weer genoeg mannen die bruiste van de energie om lekker een potje te voetballen. De warming-up begon goed, fel en overtuigend en deze lijn moest dan ook doorgetrokken worden tijdens waar het allemaal om draait, de wedstrijd.

Iets over 11:00 floot de scheidsrechter op zijn fluit en rolde de bal op het zonnige kunstgrasveld in Wervershoof.

Je zag aan alles dat LSVV tegen degradatie voetbalt en gaven de VVW’ers dan ook geen halve meter ruimte om te voetballen. Dit resulteerde dat de thuisploeg behoorlijk paniek voetbal begon te spelen en niet echt wist wat ze met de bal moesten.

Na iets minder dan 10 minuten kreeg LSVV al de eerste kans om te scoren maar het aluminium zat de nummer 9 van LSVV in de weg en bleef het 0-0. Kort daarna wist LSVV wel het netje te doen bollen. Door een goede actie en voorzet van de linker aanvaller kon een speler van LSVV die vrij voor het doel stond de bal binnen tikken. Het was LSVV die dik verdiend 0-1 op voorsprong kwam. Is VVW dan eindelijk wakker? Na 20 minuten veranderde VVW haar tactiek en dat resulteerde in meteen genoeg kansen. Het aanvalstrio Daan, Jurre en Ryan voelde dat er genoeg kansen aan zaten te komen en zette wat extra aan wat meteen 2 grote kansen opleverde. De uit Maastricht overgevlogen Daan Sijm was extra gretig voor de goal maar door twee maal goed verdedigend werk bleef de stand op 0-1.

Het kon niet heel lang meer duren voordat VVW op gelijke hoogte kwam en zo geschiedde, 5 minuten voor rust wist Ryan met een individuele actie de bal langs de keeper te schuiven en zo dacht iedereen de rust in te gaan met een gelijk spel. Maar niks is minder waar. De hele wedstrijd kreeg good old Kevin geen centimeter ruimte van de tegenstander, maar 1 keer waren ze Kevin uit het oog verloren en gaf hij meteen een perfecte steekpass op Ryan die in de blessuretijd voor de 2-1 tekende. Zo ging VVW met een 2-1 voorsprong aan de magische limonade in kleedkamer 4.

In de rust werden er twee wijzigingen doorgevoerd en verlieten Joost van der Geest en Bas Dudink het veld. Ze maakten plaats vrij voor Thomas Buis en Joost Kolenberg die weer minuten kon maken na een knieblessure.

VVW begon waar het de 1e helft mee geëindigd was, druk naar voren en kansen creëren. Maar met een 2-1 voorsprong kunnen de Coaches nog niet echt lekker achterover zitten dus waren we op zoek naar meer. In minuut 60 wist Jurre het net te vinden.Door het druk zetten van VVW begon LSVV “paniekvoetbal” te spelen wat resulteerde in een hoge bal. Het kopduel werd door Ryan gewonnen en kwam voor de voeten van Jurre. Hij maakte een actie buitenom passeerde de verdediger en schoot de bal snoeihard met keeper en al in het dak van het doel 3-1!

De coaches Guido en Chiel konden nu lekker onderuitgezakt in het zonnetje de wedstrijd afkijken. Want zoals van te voren voorspeld, als je voorkomt hebben de mannen van LSVV er geen zin meer in.Ryan maakte plaats voor Jordan die zijn comeback maakte na lang blessureleed.Bas Jong verloste Kevin die kamt met wellicht een gebroken teen en Bob verving de moe gestreden Daan Sijm.

Je zag aan alles dat Jordan zin had om weer lekker te voetballen en zette uiteindelijk de dik verdiende 4-1 op het scorebord.Zo hebben de heren van VVW 2 toch 9 hele belangrijke punten weten te pakken uit de laatste 3 wedstrijden en gaan ze volgende week op bezoek naar Warmenhuizen. Ze hebben daar nog een appeltje te schillen na de 2-0 nederlaag op eigen grond. Ook hier zijn de 3 punten van belang in de strijd om nacompetitie.

Supporters, allen weer bedankt voor de steun en we zien jullie graag snel weer! Meerdere foto’s van de wedstrijd gemaakt door onze thuisfotograaf Dik Haakman zijn terug te vinden op deze website van VVW im de fotogalerij.

Score verloop:

‘6 0-1

’40 1-1 Ryan Dekker

‘45+2 2-1 Ryan Dekker

’60 3-1 Jurre Koomen

90+2 4-1 Jordan Jurry

Opstelling:

Tim Vertelman, Bas Dudink (’46 Joost Kolenberg) Daan Schouten ©, Jan Manshanden, Kees Korver, Kevin van der Thiel (’70 Bas Jong), Sil Spigt, Joost van der Geest (’46 Thomas Buis) Ryan Dekker (’65 Jordan Jurry), Jurre Koomen, Daan Sijm (’75 Bob Beerepoot)

rfwbs-slide