• Een slordig VVW kan geen vuist maken tegen Westfriezen

    Op een mooie nazomermiddag stond de lastige wedstrijd tegen Westfriezen op het programma. Na de knappe overwinning tegen SEW was er de overtuiging dat ook tegen de geelhemden resultaat gehaald kon worden. Nadat het 1e het 2e een goede uitslag had zien neerzetten tegen het 2e van Westfriezen kon de focus vol richting de aftrap. In de voorbereiding werd er al gesproken over de gevaarlijke en technische aanvallers die de mannen uit Zwaag in hun gelederen hadden. De pupillen van de week gaven in ieder geval het goede voorbeeld en wisten met z’n tweeën het doel te vinden.

    De scheidsrechter gaf het signaal dat de wedstrijd kon beginnen en VVW trapte af. Duidelijk was dat vanaf het begin Westfriezen de druk er flink opzette bij de opbouw van VVW. Zodoende kwam VVW niet in het spel en werd het nogal slordig. Ondanks dit werd er nog een goede aanval opgezet en via Tim Neuvel en Thijs Nugter kwam de bal terecht bij Joost Neefjes die net overschoot. Daarna werd duidelijk waarom de aanvallers van Westfriezen als gevaarlijk te boek staan, via een goede actie buitenom werd de voorzet leep binnengewerkt bij de eerste paal nadat er niet helemaal scherp gereageerd werd en keek VVW tegen de 0-1 achterstand aan. Hierna werd het slordige spel echter voortgezet en kwam het team niet goed in de wedstrijd, vanuit de kluts werd een lange bal gegeven door een van de middenvelders van Westfriezen die aankwam bij de rappe linksbuiten. Deze wist op snelheid en techniek uit de handen van de verdediging te blijven en rondde met een vlammend schot in de verre hoek vanaf de zijkant van de zestien knap af. 0-2 dus, dit was een pittige klap, maar VVW verwerkte de klap goed en kwam beter in de wedstrijd. Doordat er wat meer druk werd gezet sloop er bij Westfriezen wat meer onzorgvuldigheid in de ploeg. Hierdoor kwam VVW een aantal keer zeer gevaarlijk uit de hoek, Timo Schouten die een aantal keer goed doorkwam via de rechterkant had 2 keer het vizier helaas niet helemaal op scherp staan en schoot net naast. Ook Joost Neefjes werd gevaarlijk via een voorzet, maar wist het doel niet te vinden en Thijs Nugter zag zijn schot knap gered worden door de Westfriese doelverdediger. Westfriezen werd nog één keer echt gevaarlijk door een uitgespeelde aanval maar Stan Vertelman wist de bal uitstekend te pakken en hield VVW daardoor in de wedstrijd. Vlak voor rust wist Stefan Otsen nog gevaarlijk te worden uit een cornervariant, zijn afstandsschot scheerde echter langs de verkeerde kant van de paal. Kort hierna konden beide teams aan de limonade omdat de scheidsrechter op zijn fluit blies voor de rust.

    Het tweede bedrijf werd niet door dezelfde elf begonnen want Timo Schouten ging eruit voor Jorren Grooteman en kort na rust ging onze kuitenbijter Joost Kolenberg naar de kant met een blessure aan zijn scheenbeen, hiervoor kwam Max Groot in de ploeg om wat meer aanvallend elan in te brengen. De tweede helft liet een heel ander spelbeeld zien, VVW wist met goed druk zetten de tegenstander op de eigen helft te houden. Er werd dan ook veel aangevallen maar tot echt goede kansen leidde het niet, verdedigend werd het VVW via de lange bal lastig gemaakt maar dit werd goed opgelost door de verdedigers, Jorren, Jesse, Tim en Koen, en keeper Stan. Na een goede combinatie op het middenveld werd Rob Neuvel neergelegd op zo’n 25 meter van het doel. Vrije trappen specialist Thijs Nugter ging achter de bal staan, maar hij zag zijn vrije trap over het doel vliegen. Doordat er geen doorbraak gevonden kon worden werd er aanvallend gewisseld. Ervaren kracht Raymond Koning werd ingebracht voor centrale verdediger Koen Bakker om nog meer te gaan aanvallen. Raymond wist gevaarlijk te worden met een goed schot, helaas stond hij in buitenspelpositie en werd het dus teniet gedaan. Uiteindelijk wist VVW er niet doorheen te komen en kwam er wat meer vermoeidheid in de ploeg, daardoor kreeg Westfriezen wat meer ruimte en wisten zij een aantal keer voor het Wervershoofse doel te komen. Uit een aanval van Westfriezen ontstond een corner, deze werd afgeslagen maar kwam voor een Zwaagse voet die hem goed voorgaf bij de 2e paal waar de spits hem idem dito inkopte, 0-3. Hiermee was het grootste verzet gebroken en werd van beide kanten de wedstrijd uitgespeeld, de scheidsrechter besloot na 90 minuten af te fluiten. Helaas geen resultaat dus voor VVW, nu kan het vizier op de volgende zondag voor de wedstrijd tegen Blokkers. Om 14:00 uur gaan de mannen de strijd aan op Sportpark De Blokkers.  Resultaat was er wel voor Bep van Ophem. Bep werd de winnaar van de blinde poule, proficiat Bep! Er zijn voor deze blinde poule nog enkele plaatsen open. Voor € 20, = speel je de resterende thuiswedstrijden mee, voor verdere informatie  Hugo Schmidt!

rfwbs-slide