• VVW zet Flevo opzij in een oefenpartij

Op de vroege zondagmorgen mochten de mannen van VVW 1 weer de wei in. Vanuit de spelersgroep was het enthousiasme er om een oefenwedstrijd te spelen. Er werd een tegenstander gevonden in de naam van Flevo, met één voorwaarde. Om 11 30 zou er afgetrapt worden met het oog op de Formule 1. Ruud Rinkel werd als scheidsrechter aangesteld op de druilerige zondag, hartstikke bedankt hiervoor Ruud!

Na de toss mocht Flevo aftrappen op een lastig bespeelbaar veld. De openingsfase was duidelijk voor de ploeg uit Middenmeer, maar Stan hield met een goede redding de stand op 0-0. Een minuut of tien na het begin kwam VVW goed in de wedstrijd, er werd goed gecombineerd. Dit leidde tot gevaarlijke momenten, maar de laatste pass of voorzet was net niet goed genoeg om tot echte kansen te komen. Rond de 25e minuut werd een mooie aanval opgezet via verschillende schijven. Via Tim Neuvel en Joris Schouten kwam de bal bij de opgestoomde Jesse de Hoog terecht. Deze wist in de vijandelijke zestien Rob Neuvel te vinden, en hij zette de stand op 1-0. Gesterkt door deze treffer ging VVW door met goed voetballen en werden er ook echte kansen gecreëerd. Rob kwam 1-op-1 maar zijn lob ging helaas richting het vangnet. Ook Raymond trachtte een doelpunt te maken, jammer genoeg mistte zijn poging net de precisie om het tot doelpunt te promoten. Toch wist Flevo ook gevaarlijk te worden doormiddel van hun technische voorhoedespelers. Een bal op de lat en een poging voorlangs wisten geen doel te treffen. Na 35 minuten kreeg Flevo een vrije trap op randje zestien, de bal werd er voortreffelijk ingeschoten en dus stond het 1-1. Dit was duidelijk een opsteker voor de Middenmeerders en zij gingen nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Dit lukte ook, in een scrimmage voor het VVW doel werd een overtreding gemaakt door een Wervershoofse verdediger. De penalty werd a la Johan Neeskens binnengeschoten en zo stond VVW op achterstand. Vlak voor rust nog een vervelend moment, Joris Schouten moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Joost Kolenberg. Hierna floot de scheids voor rust.

In de rust werd gehamerd op het feit dat de slordigheid omlaag moest en dat de kansen dan zouden komen. De tweede helft begon rommelig van beide kanten, Flevo wist voor meer gevaar te zorgen via de uitbraak terwijl VVW toch veel balverlies leed. Na een tijdje geheen-en-weer op het middenveld was het tijd voor wat nieuw bloed in de ploeg. Rob Neuvel en Raymond Koning verlieten het veld en voor hen in de plaats kwamen Dave Kok en Thomas Smit, laatstgenoemde maakte zijn officieuze debuut voor het vlaggenschip. Een minuut of tien na de wissels zette Joost Kolenberg goed druk, hij wist de bal bij Dave te krijgen. Dave zette strak voor en Thomas wist goed af te rondden en bracht de stand op 2-2. Dit was duidelijk een opsteker voor de ploeg en kwam beter in de wedstrijd. Flevo wist echter gevaarlijk te blijven via de counter, maar zij mistten de scherpte om te scoren. Tien minuten voor tijd een uitbraak van VVW. Via de zijkant kwam de bal bij Dave, Dave wilde de bal op doel pegelen maar raakte hem zo verkeerd dat hij een assist op de meegekomen Thijs Nugter gaf. De stand werd dus op 3-2 gebracht, VVW wist de wedstrijd uit te spelen en dus de winst te pakken.

Het is nu winterstop voor de selectie, hopelijk kunnen we in het nieuwe jaar het publiek weer verwelkomen op de Westrand!

rfwbs-slide