• Zeer gedisciplineerd en uiterst effectief VVW boekt ruime zege in Nibbixwoud.

Op zondag 3 oktober stond voor de mannen van VVW de uitwedstrijd tegen SEW op het programma. SEW staat toch altijd te boek als een sterke ploeg in de derde klasse en zij wisten hun eerste wedstrijd dan ook overtuigend te winnen. De geelzwarte leeuwen wisten dus dat ze aan de bak moesten. Door vakantie/werk werden er wat krachten gemist, maar na de tactiekbespreking ging VVW met vol goede moed richting Nibbixwoud met de groep die er wel was.

Mede door de regen stond er relatief weinig volk langs de kant op sportpark de Dres, maar dat weerhield de geelzwarten er niet van om uit de start blokken te schieten. De eerste 5 minuten werden de Blauwhemden uit Nibbixwoud over het hele veld afgejaagd. In de 7e minuut leverde dit het eerste gevaar op voor de Wervershovers. Thijs Nugter kreeg aan de rechterkant de bal en hield deze net lang genoeg vast zodat de opstomende rechtsback Timo Schouten er overheen kon gaan. Thijs speelde de bal mee aan Timo en Timo gaf op zijn beurt een puntgave voorzet waar bij de 2de paal, waar Joost Neefjes klaar stond om met zijn verkeerde linkerbeen de bal knap in het doel te volleren, 0-1. Hier lieten de VVW’ers het niet bij zitten en 3 minuten later volgde een nog mooiere aanval dan bij de 0-1. Met een mooie actie op het middenveld wist Thijs Nugter op links Tim Neuvel vrij te spelen. Tim stoomde op en met een bal in de diepte wist hij de goed vrijgelopen Rens Grooteman te bereiken. Deze hield de bal even vast en zag toen Rob Neuvel het zestienmeter gebied in sprinten. Met een subtiele chip wist hij Rob te bereiken en deed Rob waar hij goed in is: scoren. Heerlijk volleerde hij de bal met zijn rechterbinnenkant in de linkerhoek en weer was er reden voor juichen voor het vlaggenschip uit Wervershoof, 0-2! Na de 0-2 was SEW eindelijk wakker en konden zij de bal iets langer in de ploeg houden. Doordat iedereen van VVW taakbewust was, was het geen doorkomen aan voor de mannen uit Nibbik. Veel hadden zij de bal in de 1e helft maar alleen uit standaardsituaties wisten zij gevaar te stichten. Strijd was er in overvloed en met trots konden de mannen van VVW aan de thee.

De 2de helft was hetzelfde spelbeeld te zien. SEW veel aan de bal en VVW dat weinig ruimte liet. In de 55e minuut kreeg VVW een vrije tap op het middenveld. Deze werd voor het doel geslingerd door Stefan Otsen. Met een zeer fraaie kopstoot wist Rens Grooteman de bal in de bovenhoek te koppen, 0-3. Met het hele team naar de zijkant waar dit uitbundig gevierd kon worden. Na 60 minuten kwam Dave Kok voor de moegestreden Rob Neuvel in het veld. Na 70 minuten mocht ook Tom Smit invallen voor Thijs Nugter. SEW drong mee aan en wisselde aanvallend. Waar ze eerst moeite hadden om tot echt gevaar te komen, kregen ze steeds meer ruimte om vanuit de 2de lijn te schieten. Drie keer werd tot frustratie van de SEW’ers het aluminium geraakt. Waar SEW aandrong, lieten ze ook steeds meer ruimte achter de eigen verdediging vallen. In de 80e minuut leek Rens Grooteman de bal net iets te hard de ruimte in te spelen naar Joost Kolenberg, maar in duel met de uitgekomen keeper wist Joost de bal van de keeper te blokken en verdween de bal rechtstreeks in het SEW doel, 0-4!!! Een doelpunt dat de strijd en inzet van de mannen uit Wervershoof perfect symboliseerde. In de allerlaatste minuut had het zelfs nog 0-5 kunnen en misschien wel moeten worden, maar de keeper redde een inzet van Tom Smit op knappe wijze.

Een prachtige teamprestatie werd neergezet en dat is iets om trots op te zijn. Alles begint met inzet en de inzet was 90 minuten lang volop aanwezig. Verdedigend erg sterk en bij vlagen met goed voetbal de uitbraak zoeken, met als resultaat een knappe overwinning. Met vol goede moed wordt er uitgekeken naar de topper in de 3e klasse tegen Westfriezen volgende week. Een ploeg die de eerste twee wedstrijden gemakkelijk wist te winnen en dit deden met een doelsaldo van +12. Als dezelfde inzet en strijd wordt geleverd als afgelopen zondag dan kan het zondag een hele mooie wedstrijd worden op de Westrand. Graag zien wij jullie weer allemaal langs het veld verschijnen om de jongens aan te moedigen.

rfwbs-slide