• VVW ontsnapt bij RKEDO

Na de prima overwinning van VVW vorige week in de derby tegen Strandvogels zijn de mannen van trainer Yotti Papamelodias goed weg gekomen in de Goorn.

VVW begon met veel vertrouwen aan de wedstrijd na de prima overwinning vorige week zaterdag. En omdat een aantal andere ploegen in de competitie lastige wedstrijden op het programma hadden staan waren er ook zeker kansen voor VVW om een paar plekken te stijgen op de ranglijst. Daarvoor moest er wel worden afgerekend met het lastige RKEDO. De mannen uit de Goorn moesten niet onderschat worden omdat zij ook hadden gewonnen van de ploeg die inmiddels periodekampioen is : Always Forward. Daarnaast wisten ze het VVS ’46 het vorige week ook erg lastig te maken dus VVW wist dat het aan de bak moest op een zeer koude zondagmiddag.

In het begin van de wedstrijd was VVW voetballend de beter ploeg maar de eerste kansjes waren voor RKEDO. Nadat zij die kansen niet hadden benut kregen de Wervershovers ook een opgelegde mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een goede actie van Jorren Grooteman op de achterlijn van de tegenstanders resulteerde in een goed teruggetrokken bal op Rob Neuvel, helaas wist Rob deze uitgelezen mogelijkheid niet te verzilveren. Zijn inzet belandde namelijk op de paal en dus ontsnapte RKEDO aan een achterstand. Niet veel later trilde ook het aluminium aan VVW zijde. De spits van RKEDO wist zichzelf goed vrij te spelen en schoot op de buitenkant van de paal. En dus ontsnapte ook VVW aan een achterstand. Uiteindelijk kwam de 0-1 toch op het scorebord te staan. Een voorzet van Rens Grooteman werd prima binnengekopt door spits Bert Steltenpool en dus leidde VVW gezien het spelbeeld wel redelijk terecht. Na de 0-1 van Bert werd er weinig meer gecreëerd aan beide kanten en zochten de mannen even de warmte op in de kleedkamer.

Aan VVW was het zaak om in de tweede helft te blijven voetballen en RKEDO niet in hun kracht te laten komen. Echter lukte dit maar mondjesmaat waardoor de groen-witte tegenstanders van VVW kansen kregen op de aansluitingstreffer.

In de 56e minuut kwam die aansluitingstreffer dan ook op het scorebord, een rappe RKEDO aanvaller wist zich te ontdoen van Stefan Otsen, sneed goed naar binnen en schoof de bal achter doelman Stan Vertelman. Een flinke domper voor de Wervershovers. Ook na de 1-1 waren de grotere kansen voor RKEDO, met hun lengte werden ze een aantal keer gevaarlijk uit vrije trappen en corners maar tot doelpunten leidde dit gelukkig niet. In de 65e minuut kwam Thijs Nugter er in voor Ton Kolenberg. Niet veel later creëerde eerstgenoemde een prima mogelijkheid voor zichzelf, een goede combinatie met Joost Kolenberg en Rens Grooteman resulteerde in een schot op doel. Deze mistte echter power waardoor de RKEDO keeper de bal uit de hoek kon pakken. Ook Joost Neefjes kreeg nog een goede kans om VVW met het hoofd weer op voorsprong te zetten maar zijn kopbal vloog helaas over de lat.

Hierna kwam er nog een slotoffensief van RKEDO die meerdere goede mogelijkheden kreeg om de overwinning uit het vuur te slepen, gelukkig stond keeper Stan Vertelman meerdere malen zijn mannetje waardoor de stand 1-1 bleef. En dus mocht VVW na 90 minuten nog redelijk tevreden zijn met een punt want het had slechter af kunnen lopen. Met het oog op de resultaten op de andere velden was dit voor VVW een gemiste kans om wat plekken te stijgen en zich nog beter in de top vijf te nestelen. Foto's van de wedstrijd gemaakt door Johnny Mol zijn terug te vinden op deze website in het menu fotogalerij.

Volgende week zijn er gelukkig weer nieuwe kansen voor VVW waar zij Dynamo uit Ursem ontvangen. Het pas gepromoveerde Dynamo doet het zeer goed en staat na vandaag zelfs boven VVW. Daarom kunnen de mannen uw steun weer goed gebruiken en hopen wij u aanstaande zondag om 14.00 uur weer te verwelkomen op sportpark de Westrand.

Opstelling VVW:

Stan Vertelman; Bart Glazenborg, Stefan Otsen, Ton Kolenberg (Thijs Nugter), Jorren Grooteman; Joost Kolenberg; Timo Schouten; Rob Neuvel, Joost Neefjes, Bert Steltenpool, Rens Grooteman

Scoreverloop:

Bert Steltenpool          0-1