• Zondag 26 november was het voor VVW weer tijd om zich van haar beste kant te laten zien. Ditmaal werd er thuis gespeeld, gezien de weersomstandigheden die week mochten de mannen van geluk spreken dat het op de zondagochtend droog was. VVW verzamelde zoals elke thuiswedstrijd om 9:45, echter kwamen er voor de tweede week op rij toch mannen te laat. Ryan Dekker en Jurre Koomen verkeken zich op de tijd, dat wordt weer heerlijk smullen tijdens de lunch over twee weken. Dit betekende voor de twee jongens helaas wel een gegarandeerde plek op de bank.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd VVW 2 er door trainer Guido van der Gracht aan herinnerd dat de wedstrijd tegen VIOS-W2 een welbekende 6-punten wedstrijd zou zijn. VIOS-W2 stond op dat moment namelijk 1 plek onder VVW, met hetzelfde aantal punten. Er moest dus gewonnen worden. De warming-up werd dan ook serieus opgepakt en tactisch gezien was alles duidelijk, VVW ging vandaag in tegenstelling tot de week ervoor minder hoog druk zetten.

Dan was daar het moment om te beginnen aan de wedstrijd. Om 11 uur blies te scheidsrechter op zijn fluit en kon de wedstrijd beginnen. VIOS-W2 liet vanaf het begin zien dat ook zij hier enkel kwamen om te winnen en liet de bal makkelijk lopen. Het duurde dan ook niet lang voordat zij scoorde, door een goeie loopactie van VIOS naar de achterlijn, werd de bal neergelegd rond de 16 meter vanwaar de bal gemakkelijk in het net werd gelegd. Na 5 minuten was de stand dan ook 0-1. Na deze goal werd VVW eindelijk wakker en werd er vooral beter verdedigd, aanvallend wilde het niet lukken bij VVW. Na 30 minuten verdedigen en incasseren viel de bal via een corner op het hoofd van de lange spits van VIOS-W2, doelman Tim Vertelman deed nog een goeie poging om te bal van de lijn te halen, maar helaas mocht dit niet baten. Na 35 minuten leidde VIOS-W2 de wedstrijd met 0-2. Ook de laatste 10 minuten van de eerste helft kon VVW weinig verandering brengen aan de wedstrijd, er ontbrak in de passing, aannames, voetballend vermogen en strijdlust dan ook een hoop concentratie. Na 45 minuten legde de scheidsrechter te wedstrijd stil en konden beide teams de kleedkamers in gaan voor een bekertje limonade en een wake-up call van de trainer. In de rust keek VVW dan ook kritisch naar haar eigen spel en besprak de benodigde actiepunten om de wedstrijd om te keren.

De tweede helft ging van start met twee wijzigingen aan de kant van VVW, Ian Boerée maakte plaats voor Ryan Dekker en Bas Dudink werd gewisseld voor oud-selectiespeler Joris Schouten. Zoals afgesproken begon VVW de tweede helft vol energie en werd de linker centrale verdediger van VIOS-W2 vastgezet. Hierdoor werden de gevaarlijke lange ballen uit het spel gefilterd en kon VVW hoger druk gaan geven. Zoals verwacht werd er vanuit de mannen van VVW meer strijd geleverd en werden de gemaakte afspraken goed nagekomen. Dit resulteerde in een overhand voor de ploeg van trainer van der Gracht. Maar ondanks het verbeterde voetbal wist VVW zich na een aantal kansen nog niet te belonen met een doelpunt. Gedurende de tweede helft was VVW een stuk dominanter en ontstonden er nog een aantal kansen, helaas zonder resultaat. In minuut 70 werd er dan ook vers bloed in het veld gebracht, Dave Kok en Daan Schouten maakte plaats voor Jurre Koomen en Jeff Koomen. 10 minuten passeerde en VVW frustreerde zichzelf door de stand op 0-2 te laten, bij centrale verdediger Kevin Bami van der Thiel leidde dit dan ook tot een onnodige rode kaart (goed voor de boetepot). VVW speelde de laatste 10 minuten van de wedstrijd met 10 man maar wist zich verdedigend nog goed staande te houden. Na 90 minuten gaf de scheidsrechter het laatste fluitsignaal en liepen de heren van VVW met een betreurd gezicht het veld af.

Ondanks het verlies werden de jongens van VVW 2 na de wedstrijd wél verwend door teamgenoot Kevin van der Thiel, omdat hij de week ervoor te laat was mocht hij een heerlijke lunch organiseren. Volgende week speelt VVW 2 uit tegen de koploper SVA 2. Thuisfoto’s van de wedstrijd gemaakt door Johnny & Gerard Mol.

Opstelling:

Tim Vertelman, Milan Bos, Daan Schouten (’70 Jeff Koomen), Kevin van der Thiel (C), Kees Korver, Joost van der Geest, Bas Dudink (’45 Joris Schouten), Sil Spigt, Daan Sijm, Dave Kok (’70 Jurre Koomen), Ian Boerée (’45 Ryan Dekker).

rfwbs-slide