• Nadat VVW 2 van een vrij weekend mocht genieten, stond op zondag 12 Mei een belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent De Rijp op het programma. Ondanks dat het tweede van VVW vorige wedstrijd tegen SVA, de kampioen van de competitie niet wist te winnen werden er toch veel goede dingen gezien. Weet de equipe van coach Guido van der Gracht dit door te zetten in de laatste paar wedstrijden van het seizoen? 

  Om 12:00 onder het genot van zomerse temperaturen ging de wedstrijd van start. VVW kende een niet zo'n scherp begin, het was rommelig en het liep simpelweg gewoon niet lekker. De Rijp wist echter wel tot voetballen te komen en had ontzettend veel kansen, maar mede dankzij goede reddingen van doelman Tim Vertelman wisten ze niet te scoren. Na ongeveer 10 minuten te hebben overleefd kon het niet lang meer duren voor dat er gescoord zou worden. En in minuut 14 viel deze goal dan ook, echter geheel tegen alle verwachtingen in viel deze niet voor De Rijp. Kees Korver kreeg achterin de bal voor zijn voeten en gaf een lange bal waarna de razendsnelle Ryan Dekker de verdediging achter zich liet, de keeper passeerde en binnenschoot. Deze goal bracht VVW weer wat leven, wat voor iets meer evenwicht in de wedstrijd zorgde. Ruim 10 minuten later wist Sil Spigt door middel van een geweldige actie Dave Kok in de ruimte vrij te spelen, Dave wist voor het doel van de tegenstander Ryan te bereiken die binnen kon schieten en zo stond het 0-2. 2 kansen resulteerde in 2 goals, lekker zeg. Maar toen sloeg de plaaggeest van VVW 2 weer toe, standaardsituaties. Vlak voor rust werd er een indraaiende vrije trap bij de eerste paal simpel binnen gelopen door De Rijp, Een domper voor VVW.  

  In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, De Rijp creĆ«erde veel kansen en VVW was aan het overleven. In de 80e minuut veranderde dit in het voordeel van VVW. Waar Dave in de eerste helft de bal aan Ryan gaf om hem binnen te tikken gebeurde dit nu andersom. Na een lange bal op Ryan wist hij de bal voorin even vast te houden en wist toen de aangestormde Dave te bereiken die hier simpel het netje liet bollen. Deze goal die voor de 1-3 zorgde gaf de spelers, de coach en de wissels wat ademruimte in deze bloedstollende wedstrijd. Helaas duurde dit feestje niet lang, want u raadt het wel deze eerdergenoemde plaaggeest kwam weer op bezoek. In de 83e minuut kreeg de aanvallende ploeg van De Rijp een vrije trap op de hoek van de 16 meter. En ja ook dit keer werd er weer gescoord uit een vrije trap, 2-3. Met nog ongeveer 10 minuten te spelen steeg de spanning in de wedstrijd, De Rijp kwam steeds weer tot kansen en VVW liep in dit warme weer op zijn laatste adem. Uiteindelijk is het de Rijp niet meer gelukt om tot scoren te komen, waardoor de 3 belangrijke punten gestolen en wel zijn meegenomen naar Wervershoof.   

  Met nog 2 wedstrijden te spelen dit seizoen staat VVW 2 op de 8e plaats in het klassement en is handhaving in de 1e klasse is nog niet verzekerd. Volgende week 20 Mei speelt het tweede wegens Pinksteren op maandag zijn op een na laatste wedstrijd van het seizoen om 11:30 uit bij Always Forward 2. We hoeven u natuurlijk niet te vertellen dat alle support tijdens deze wedstrijd welkom is. 

  Scoreverloop: 

  '14 0-1 Ryan Dekker 

  '26 0-2 Ryan Dekker 

  '42 1-2 

  '80 1-3 Dave Kok 

  '83 2-3  

  Opstelling VVW: 

  Tim Vertelman, Jelle Schouten, Daan Brandsen, Daan Schouten, Kees Korver, Kevin van der Thiel ('58 Bas Jong), Sil Spigt ('80 Bob Beerepoot), Thomas Buis, Dave Kok, Ryan Dekker, Daan Sijm('40 Ian Boeree) 

   

rfwbs-slide