• VVW pakt de periode titel

  Zondag 5 maart 2023 stond na een korte onderbreking van de competitie voor de herenselectie van VVW weer een competitieduel op het programma. Het werd een onderbreking die een gitzwarte rand kreeg met het plotselinge overlijden van Olaf Meijer. Olaf was een fantastische trainer, maar bovenal een geweldig persoon. Het gemis zal op de Westrand en omstreken groots blijven. Familie, vrienden en een ieder die Olaf een warm hart toe droeg heel veel sterkte gewenst. 

  De wedstrijd van het tweede senioren team van VVW begon met een eerbetoon aan Olaf. Rond 11:00 uur was er veel publiek uitgelopen voor het eerbetoon aan Olaf. Met familie op het veld, werd er na een woordje vooraf van Tom Smit een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis. Na deze indrukwekkende hommage moest er dus gevoetbald worden. De tegenstander was Meervogels uit Akersloot, de koploper in de competitie. VVW 2 mocht aftrappen en schoot uit de startblokken. Binnen één minuut lag de bal al in het doel van Meervogels via Bas Dudink. Helaas kwam Meervogels nog voor rust op voorsprong, en was er een 1-2 ruststand.

  Ook na rust was VVW 2 al snel bij de les, want de gelijkmaker na rust liet niet lang op zich wachten. In de 85e minuut kwam VVW zelfs nog op voorsprong na een benutte penalty van Rens Grooteman. Helaas kon VVW de overwinning niet over de streep trekken, en werd de wedstrijd zelfs nog verloren met 3-4.

  Om twee uur was het de beurt aan het eerste elftal dat bij een overwinning de periode titel kon veiligstellen. Voordat mevrouw Steur het fluitsignaal gaf stond heel de Westrand nogmaals 1 minuut stil bij het overlijden van Olaf Meijer. Daarna werd op een moeilijk bespeelbaar veld afgetrapt door de pupillen van de week en zij scoorde maar liefst 2 keer om het goede voorbeeld te geven.

  VVW begon zeer slordig en KGB was in het eerste deel van de wedstijd misschien nog wel de beter ploeg. Na ongeveer 20 minuten kantelde de wedstrijd en kwam VVW beter in de wedstrijd.  De laatste pass ontbrak echter nog en ook schoten van afstand konden geen groot gevaar brengen. De beloning voor de openingsfase liet dan ook lang op zich wachten. Na zo’n veertig minuten gespeeld te hebben kwam VVW op voorsprong. De keeper van KGB schoot de bal niet goed weg, Thijs Nugter ving hem op en wist met een mooie bal Ryan Dekker te bereiken die de bal goed binnen werkte. Vlak voor de rust had een verdediger van KGB een stevige tackle nodig om Tim Neuvel van scoren te beletten. Hierdoor moest Tim geblesseerd het veld verlaten, hiervoor viel Joost Kolenberg in die weer helemaal hersteld is. VVW ging met een verdiende voorsprong de kleedkamer in. Echter scheelde het niet veel of KGB kwam op gelijke hoogte. Gelukkig voor VVW kon Nick Kuin de bal nog voor de lijn tegenhouden waardoor het 1-0 bleef voor de Wervershovers. VVW begon de tweede helft met een ongewijzigd elftal, zodat ze de lijn door konden trekken en dat deden ze dan ook. Nick wist vanuit achter met een geweldige crosspass Bert Steltenpool te bereiken die hem met zijn hoofd klaar legde voor Thijs Nugter, hij wist met snel voetenwerk de verdedigers van KGB op het verkeerde been te zetten en schoot hem feilloos links onder in de hoek. Na de 2-0 begon KGB ook meer te domineren en creëerden kansen, de spits van KGB wist door de verdediging te komen van VVW, alleen stond voor VVW opnieuw Nick Kuin nog op de doellijn geposteerd en hij kon de bal wegwerken voordat die de doellijn passeerde. VVW voetbalde goed en behield de bal in de ploeg, hierdoor werd KGB wat agressiever en dit resulteerde in een gele kaart. VVW wist hier goed mee om te gaan en creëerden weer wat kansen. Thijs Nugter kreeg de bal op de zestien en kreeg veel tijd om een teamgenoot aan te spelen. In dit geval koos hij voor Bert Steltenpool en die schoot de bal keurig in de kruising. KGB wist nog een kans te creëren die de lat raakte en daar bleef het bij. VVW kwam nog met de kers op de taart door Rob Neuvel die de bal acrobatisch achter de doelman wist te werken in de 85e minuut. VVW pakt hierdoor de periode en doordat Always Forward punten heeft laten liggen bij onze Noorderburen uit Keut sluiten we steeds meer aan.

  Ook a.s. zondag kunnen ze uw support weer goed gebruiken als VVW op bezoek gaat bij Geel Zwart uit ’t Zand. De blinde poule werd deze keer gewonnen door Erik Vertelman. In het minutenspel waren de dames Renske Waardenburg & Kelly Kooiman die als duo aan het minutenspel deelnemen.

  Foto’s van de wedstrijd gemaakt door Johnny Mol zijn terug te vinden in het menu Fotogalerij van deze website.

  Opstelling: Stan Vertelman; Timo Schouten Stefan Otsen; Nick Kuin; Koen Bakker; Raymon Koning; Tim Neuvel( Joost Kolenberg); Thijs Nugter; Ryan Dekker( Bart Glazenborg); Rob Neuvel; Bert Steltenpool. Scoreverloop: 40e Ryan Dekker 69e Thijs Nugter 73e Bert Steltenpool 85e Rob Neuvel.

rfwbs-slide