• Op een mooie zondagmiddag stond de wedstrijd VVW-SEW op het programma. Nadat het tweede elftal tegen Meervogels hun goede reeks niet voort kon zetten was het de beurt aan VVW 1. De pupillen van de week gaven het goede voorbeeld door een mooie goal te sturen. Om 14 00 zette Rens Grooteman op het hobbelige veld dan ook de wedstrijd in gang.

In de eerste minuten liet SEW de bal aan VVW op de Wervershoofse helft, via Stefan Otsen en Tim Neuvel werd dan ook geprobeerd een opening te vinden. Dit was echter lastig omdat SEW het goed op orde had achterin, een paar minuten later kwam de eerste kans dan toch voor VVW. Jorren Grooteman kwam goed op aan de rechterflank en Tim Neuvel wist hem met een fantastische steekpass te bereiken. Jorren nam de bal goed aan, wist de keeper te omspelen en tikte de bal in het lege doel. De eerste kans was dus gelijk raak en zo kwam VVW op voorsprong. Gesterkt door de goal was de openingsfase dan ook voor VVW. Het gevaar van de tegenstander lag dan ook in de uitbraken via hun ervaren aanvallers. Een zo’n moment betekende ook gelijk de tegengoal, de opstomende verdediger kon makkelijk de één-twee aangaan, liep door naar de goal en wist zo de gelijkmaker binnen te tikken. Het spel werd na de goal wat rommeliger en grote kansen voor VVW waren er niet. SEW werd al gevaarlijker en dit leidde dan ook tot een paar hachelijke momenten. Momenten daarna wist SEW weer uit te breken doormiddel van hun rechtsbuiten. Na een dribbel testte hij zijn geluk met een schot van een meter of twintig in de korte hoek. Luuk Weel zat wel in de goede hoek maar hij kon door een polletje niet zijn vingertoppen achter de bal krijgen. Dit betekende een 1-2 achterstand voor VVW en de koppies gingen dan ook hangen. Dé kans op de gelijkmaker vlak voor rust was er toch. Thijs Nugter speelde zich knap vrij in de zestien, zijn schot mistte echter precisie en zeilde over de lat dus ging VVW rusten met een achterstand.

In de rust werd besproken dat het verdedigend beter georganiseerd moest zijn en dat er hoog druk gegeven zou worden. Dit plan voltooien lukte echter helemaal niet, na 5 minuten in de tweede helft kon de Nibbixwoudse spits makkelijk wegdraaien en schoof hij de bal simpel in de hoek. Een 1-3 achterstand was een klap die VVW niet te boven leek te komen. Het spel werd er dan ook niet beter op, SEW verdedigde zijn voorsprong en VVW wist er niet uit te komen. In de 55e minuut kwam er vers bloed het veld in, Koen Bakker verliet het veld en voor hem in de plaats viel Thijs Schouten in. Veel verandering bracht dit niet teweeg in het spelbeeld en SEW kon kort daarna de 1-4 binnentikken. VVW probeerde wel aan te zetten via de flanken maar het kon niet gevaarlijk worden. SEW liet ondertussen de bal meer aan VVW en hanteerde veel de lange bal. Een lange bal werd door de spits handig meegenomen en uiteindelijk viel zo de 1-5. Een dramatische stand dus werd Stefan Otsen naar voren geschoven om opportunistischer te spelen. Hierdoor kwam er wat meer druk op SEW en ontstonden er wat kansen, Rob Neuvel en Dave Kok konden het de keeper echter niet moeilijk maken en bleef de stand op 1-5. Toch kwamen er in de laatste fase van de wedstrijd twee goals bij, Tim Neuvel wist vanaf randje zestien met zijn rechterbeen knap af te ronden en werd het 2-5. De vooruitgeschoven Stefan Otsen, die als een van de weinigen wel de concentratie en strijd bracht die nodig is, kogelde na een goede actie hard binnen vanaf de linkerkant en zette dus de eindstand van 3-5 op het bord. Ondertussen was Tijn Molenaar ingevallen voor de moegestreden Dave Kok. Tijn maakte hiermee zijn debuut, gefeliciteerd hiermee Tijn! Foto's van de wedstrijd gemaakt door huisfotograaf Dik Haakman kunt u terug vinden op de website van VVW. In het minutenspel was Bart Boos de gelukkige winnaar en won Jef Koomen de blinde poule.

Het zal de volgende uitwedstrijd tegen DWOW een heel stuk beter moeten. Omdat aankomend weekend in teken staat van Pasen zal deze wedstrijd op maandag 2e paasdag om 14:00 uur plaatsvinden. Kom de jongens aanmoedigen!

rfwbs-slide