• Topper in 3e klasse eindigt onbeslist: VVW en Always Forward in evenwicht

  De kraker tussen de lijstaanvoerder Always Forward en zijn naaste belager VVW is geëindigd in een gelijkspel. Na 90 meeslepende minuten stond de 1-1 uitslag op het scorebord. De uitslag deed eer aan de krachtsverhoudingen op het veld, de wedstrijd ging over en weer zonder dat deze gekenmerkt werd door een overschot aan hoogtepunten.

  Op een druk bezocht sportpark de Westrand verschenen twee ploegen aan de aftrap die de zaken goed voor elkaar hadden voorafgaand aan de ontmoeting. Niet alleen qua puntenaantal staan de gasten en de gastheer op plek 1 en 2 in de rangschikking, maar ook hebben beide ploegen reeds een periodetitel in de wacht gesleept. Daarnaast voeren de elftallen ook wat betreft het aantal doelpunten voor en doelpunten tegen de boventoon in de 3e klasse A.
  De wedstrijd startte logischerwijs met een hoge intensiteit, waar VVW zich in eerste instantie wat terugtrok bij balbezit van de Hoornse equipe. De ruimtes bleven zo klein om te voetballen, wat het afdwingen van kansen moeilijk maakte. Na een afgeslagen corner in de 12e minuut wist VVW bij het eerste doelgevaar direct het net te vinden. Joost Kolenberg bracht de bal voor waarna Rob Neuvel de bal met zijn linkerbeen, ondanks een overvol doelgebied, beheerst in de verre hoek wist te schuiven, 1-0!
  Echter duurde het niet lang voor de voorsprong werd gelijkgetrokken door de bezoekers. Een crosspass vanaf de zijkant werd door de verdediging van VVW verkeerd ingeschat. De aanvaller van Always Forward daarentegen wist deze bal wel perfect op waarde in te schatten en liep hem van heel dichtbij met zijn bovenbeen binnen, 1-1.

  In het vervolg van de wedstrijd kwamen beide ploegen er voetballend maar moeilijk aan te pas. Mede door het hoger druk zetten van VVW wist ook het doorgaans voetballend sterke Forward geen potten te breken aan de bal. De combinatie van de hoge strijdlust en het suboptimale veld zorgde voor een meeslepend schouwspel zonder grote kansen. Daarnaast waren de defensieve linies van beide partijen simpelweg bij de les, wat bevestigd dat het lage aantal geïncasseerde doelpunten van beide ploegen deze jaargang geen toeval is. Slechts eenmaal moest doelverdediger Stan Vertelman naar de hoek duiken voor een redding. Aan de andere kant kwam VVW er op slag van rust na een mooie aanval 1x goed doorheen, maar Joost Kolenberg liet deze mogelijkheid onbenut.
  Het was in de tweede helft vooral de tweede of derde bal die in aanvallend opzicht niet goed viel aan weerszijden waardoor het aantal doelpogingen zeer gering bleef. De getoonde instelling, passie en drive waren wel van een uitstekend niveau, waardoor het toch in een bloedstollend voetbalgevecht resulteerde. Al met al een resultaat om vrede mee te hebben.

  A.s. zondag neemt VVW het op tegen VVS’46 in Spanbroek. Een doorgaans lastig te kloppen tegenstander die momenteel op de 4e plaats in de rangschikking staat. We zien u graag op sportpark VVS’46  om het vlaggenschip van support te voorzien! De nacht is kort, de zomertijd gaat in. De blinde poule werd gewonnen door Krijn de Haan. Krijn stelde het winnende bedrag weer beschikbaar aan de club grote klasse. In het minutenspel was Pe Sierkstra de gelukkige.  
  Foto’s van de wedstrijd gemaakt door Johnny Mol vindt u terug in het item Fotogalerij van de website.

  Opstelling VVW:
  Stan Vertelman; Timo Schouten, Stefan Otsen ©, Nick Kuin, Bart Glazenborg; Joost Kolenberg, Tim Neuvel; Ryan Dekker (Lex Verlaat), Rob Neuvel, Bert Steltenpool, Thijs Nugter (Jorren Grooteman).

  Scoreverloop:
  ’12         1-0 Rob Neuvel
  ’17         1-1

   

rfwbs-slide