• Afgelopen zondag stond voor V.V.W. 1 de seizoensouverture tegen Spartanen op het programma.

De roodwitten zijn vorig jaar gedegradeerd uit de 2e klasse dus VVW wist dat het een zware klus zou worden op het kunstgras in Wognum. Het tweede elftal van VVW kon één punt binnenslepen op bezoek bij LSVV. Een doelpunt in de laatste minuut zorgde daarvoor, al met al een goed resultaat voor het team onder leiding van Olaf Meijer.

Iets over tweeën kwam de wedstrijd in gang en Spartanen haar plan was duidelijk, via de buitenspelers werd snel de voorzet ingebracht om zo gevaar te stichten. Dat gevaar kwam er ook maar echt grote kansen waren het niet. VVW begon geduldig en wilde in de opbouw geen risico lopen, daarom werd veel spits Bert Steltenpool gezocht om wat te forceren. Langzamerhand kwam VVW beter in de wedstrijd en kreeg het zijn eerste kans. Joost Kolenberg wist zichzelf vrij te spelen in de zestien, maar hij zag zijn schot net voorlangs gaan. Ondertussen kon Spartanen via hun snelle aanvallers voor dreiging zorgen. Halverwege de eerste helft kwam Spartanen er weer uit, Raymond Koning probeerde de aanvaller af te stoppen maar volgens de scheidsrechter maakte hij hierbij een overtreding. Hoewel Timo Schouten en Koen Bakker er ook nog liepen oordeelde de scheidsrechter dat de aanvaller was doorgebroken en kreeg Raymond dus een rode kaart. Een zeer dubieuze beslissing die de wedstrijd volledig deed kantelen. Uit de vrije trap die volgde werd namelijk direct gescoord en keek VVW tegen een 1-0 achterstand aan. De pech voor de Wervershovers hield aan, want Thijs Schouten moest helaas geblesseerd het veld verlaten. Voor hem in de plaats kwam Bart Glazenborg. Ondanks de man minder op het veld kreeg VVW toch nog een kans op de gelijkmaker. Een mooie combinatie over de rechterflank via Thijs Nugter, Jorren Grooteman en Tim Neuvel leed tot een schotkans voor laatstgenoemde. Het schot zeilde jammer genoeg net over de lat en daarmee bleef het 1-0. De leidsman besloot kort daarna om het rustsignaal te geven en konden beide teams aan de thee.

In de rust werd besproken dat de lange bal gehanteerd zou worden om zo geen risico te lopen vanwege de man minder situatie. Dit resulteerde in een saaie tweede helft waarin het tempo niet al te hoog laag en Spartanen het wel wat geloofde. Na ongeveer een kwartiertje kwam Spartanen op 2-0 toen een voorzet via een kopbal het doel in ging. VVW probeerde wel iets te creëren maar kwam niet verder dan speldenprikjes door een corner of afstandsschot. Ondertussen was Joost Neefjes ingevallen voor Bart Glazenborg om nog wat te forceren. Kort hierna kwam Spartanen echter op 3-0 dus was de wedstrijd gespeeld. Echte noemenswaardigheden voltrokken zich niet meer in het restant van de tweede helft dus kon er na negentig minuten afgefloten worden. Op de foto van Johnny Mol de teruggekeerde Bert Steltenpool. Meerdere foto's van de wedstrijd kunt u terug vinden op deze website van V.V.W.

A.s. zondag staat de thuiswedstrijd tegen westerbuurman  Hauwert '65 op het programma dus kom supporteren!

Opstelling:

Stan Vertelman; Jorren Grooteman, Timo Schouten, Koen Bakker, Thijs Schouten (35. Bart Glazenborg, 70. Joost Neefjes); Raymon Koning, Joost Kolenberg, Lex Verlaat (25. Tim Neuvel), Thijs Nugter; Bert Steltenpool ©, Rob Neuvel

rfwbs-slide