• Afgelopen zondag werd de 1e wedstrijd van de 3 bekerwedstrijden gespeeld. Strandvogels 1 was de eerste tegenstander. Onder een stralende najaarszon werd de derby in Onderdijk gespeeld. Voetballen met Onderdijker kermis toch iets speciaals. Een wedstrijd die toch altijd iets heeft tegen onze noorderburen. De wedstrijd was kwalijk begonnen of V.V.W. keek al tegen een achterstand aan 1-0. Een vrije trap die subliem door Bryan Broedersz werd verzilverd. Strandvogels wilde meer en wist na plm. 25 minuten de 2-0 te maken. De ruggen bij V.V.W. werden gerecht en het was Jorren Grooteman die de 2-1 wist te maken. V.V.W. ging op zoek naar de gelijkmaker die nog voor de rust werd bereikt. V.V.W. kreeg een penalty toegekend. Het was Rens Grooteman die de strafschop wist te benutten 2-2. Strandvogels was even de kluts kwijt en daar maakte V.V.W. dankbaar gebruik van.  Voor V.V.W. was deze tussenstand blijkbaar nog niet genoeg om de rust in te gaan? Het was Rob Neuvel die de 2-3 wist te maken. Toch wist Strandvogels langszij te komen door een doelpunt van  Jordy Weel. Met deze tussenstand werden de kleedkamers opgezocht.

Na de rust was het Strandvogels dat het heft in handen nam. Een vrije trap buiten het 16 metergebied werd net als zijn eerste door Bryan Broedersz in de bovenhoek ingeschoten. Zo wist hij de achterstand om te buigen in een voorsprong 4-3. V.V.W. liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Dit lukte, het was wederom Rob Neuvel die dit voor elkaar kreeg 4-4. Toch duurde deze tussenstand niet lang. Strandvogels wist via Jordy Weel weer op voorsprong wist te komen 5-4. Strandvogels dacht de overwinning binnen te hebben. Het was de ingevallen Tom Smit die daar anders overdacht. In blessuretijd wist Tom de gelijkmaker voor V.V.W. te scoren. Dan denk je dat de punten worden gedeeld? Niets was minder waar, het was weer Rens Grooteman die de winst voor V.V.W. bewerkstelligde. V.V.W. trok aan het langste eind dus Strandvogels aan de kortste. Terecht of onterecht de 3 punten waren in de tas. A.s. zondag de 2e bekerwedstrijd thuis tegen ALC  om 14.00 uur. Wie weet tot dan?

G.M.

rfwbs-slide