• Het gelijke spel tegen Always Forward vorige week betekende dat VVW in de uitwedstrijd tegen VVS’46 aan de bak moest om in het spoor van de Horinezen te blijven. VVS presteert ook uitstekend in de derde klasse onder leiding van oud-VVW trainer Marco Boots en kon bij een overwinning in Spanbroek de aansluiting met de bovenste plekken vinden. Voor VVW was het dan ook zaak om zowel aanvallend als verdedigend scherp te zijn op het lastig bespeelbare veld van VVS. Iets na twee uur kon deze kraker dan ook beginnen en het toegestroomde publiek was er ook klaar voor.

  De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor VVW, binnen een paar minuten werd Bert Steltenpool vrijgespeeld aan de zijkant van de zestien maar hij wist alleen het zijnet te vinden. Dit illustreerde het eerste kwartier, VVW ging goed om met de ruimte op het middenveld maar kon in de afronding niet doortastend genoeg zijn. Rob Neuvel raakte de paal en broertje Tim Neuvel miste in de rebound, Thijs Nugter zag zijn schot geblokt worden en Bert Steltenpool schoot net langs de verkeerde kant van de paal. VVS speelde veelal de lange bal om de kopsterke spits in het spel te betrekken en via de buitenspelers gevaar te stichten. Een zo’n moment liet de VVW-defensie tot het maken van een overtreding op eigen helft. De vrije trap die hieruit volgde werd neergelegd bij de tweede paal waar de spits van VVS vrij in kon koppen. De 0-1 achterstand was voor VVW een klap die het eigenlijk de hele wedstrijd niet meer te boven kwam. Er sloop frustratie in de ploeg naar elkaar en naar de scheidsrechter, dit leidde tot slordigheden en weinig kansen. De Spanbroekers waren fanatiek in hun druk zetten op eigen helft en na de bal veroverd te hebben ging deze snel naar voren. Het spelbeeld tot en met de rust speelde zich zo af tot ongenoegen van het publiek en beide coaches. In de rust was het dan ook taak voor VVW om meer af te dwingen terwijl VVS zich voorbereide op verdedigend werk.

  Na rust kwam dit ook uit, VVW probeerde VVS te verrassen met haar eigen tactiek door opportunistisch te gaan spelen. Toch bleek dat dit VVW niet ten goede kwam, waar in de eerste helft via combinatievoetbal kansen gecreëerd werden was dit nu sporadisch het geval. Zo’n tien minuten na rust werd er ook gewisseld om zo wat meer af te dwingen. Koen Bakker kwam in de ploeg voor Timo Schouten en kort daarna kon Lex Verlaat zijn opwachting maken in plaats van Tim Neuvel. VVW begon nu echt meer aan te dringen en liet dan ook veel ruimte achter de verdediging. Toch werd dit in de kiem gesmoord door Stefan Otsen, Nick Kuin, en Bart Glazenborg om zo te blijven aanvallen. Zo nu en dan was VVW dichtbij maar het laatste zetje ontbrak. Ondertussen was Ryan Dekker ingevallen zodat hij als extra aanvaller meer gevaar kon stichten. Hij was net als Joost Kolenberg erg dichtbij maar de keeper en verdedigers van VVS konden net aan redding brengen en zo de nul houden. De ruimte die vrijkwam voor VVS werd benut door hen, een uitbraak leidde tot een onfortuinlijke tweede gele kaart voor Nick Kuin. Hierna moest VVW dus met 10 man verder en kwam VVS enkele keren er gevaarlijk uit. Tot het eind van de wedstrijd golfde het op en neer zonder succes voor VVW.

  Het verlies is een domper voor VVW met het oog op de ranglijst en de aanloop naar de derby tegen Strandvogels in Onderdijk. De support zal hard nodig zijn dus kom op zaterdagavond naar Onderdijk voor deze kraker. Foto’s van de wedstrijd gemaakt door Johnny Mol zijn terug te vinden op deze website.

  Opstelling VVW:            

  Stan Vertelman; Timo Schouten (Koen Bakker), Stefan Otsen ©, Nick Kuin, Bart Glazenborg; Tim Neuvel (Lex Verlaat), Raymon Koning (Ryan Dekker); Thijs Nugter, Rob Neuvel, Joost Kolenberg; Bert Steltenpool

   

  Scoreverloop:

  1-0         VVS’46

rfwbs-slide