• Jeugdinformatie

  Trainingen


  Trainingen gaan bijna altijd door. Bij slechte weersomstandigheden of als de gesteldheid van de velden te wensen overlaat wordt de training afgelast. Deze beslissing wordt (meestal) niet door de trainer genomen. Als een training wordt afgelast wordt dit zo snel mogelijk op de site geplaatst. Tegenwoordig wordt dit ook verspreid via de groepsapp en Instagram van VVW. Als je twijfelt of een training doorgaat, bel dan niet naar de trainer maar kijk op de website.

  Met ingang van het huidige seizoen 2019-2020 werkt VVW met een nieuw jeugplan lees hier meer

  Voor het trainingsschema per team en doelgroep klik  op  de volgende link: Trainingsschema seizoen 2022-2223.

  Voetbal is een echte teamsport. Daarom is je aanwezigheid op trainingen en wedstrijden vanzelfsprekend erg belangrijk. Als er te weinig spelers op het veld staan, kan een wedstrijd of training niet doorgaan en dat zou erg jammer zijn. Daarom hopen we dat je je zo min mogelijk voor de wedstrijden afmeldt. Alleen wanneer je echt verhinderd bent, meld je dat zo snel mogelijk aan je coach/trainer. Hij kan dan tijdig een vervanger voor je zoeken.

   Tijdens vakanties wordt er met ingang van dit seizoen gewoon doorgetraint volgens het normale rooster.

   

   Lid worden


  VVW biedt de mogelijkheid om een paar keer vrijblijvend mee te trainen om te kijken of je het leuk vindt. Neem daarvoor contact op met de betreffende doelgroepcoördinator. 

  Voor verdere informatie over lid worden klik hier .

  De teamindeling voor een nieuw seizoen wordt in mei/juni voorafgaand aan een nieuw seizoen gemaakt. Aanmeldingen voor 1 mei kunnen in een nieuwe teamindeling meegenomen worden. Voor leden die zich ná 1 mei aanmelden wordt gekeken of indeling bij een bestaand team mogelijk is. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan kan er uiteraard wel gewoon meegetraind worden.

   Kleding


  Tijdens trainingen dient sportkleding (bijvoorbeeld een trainingspak) en voetbalschoenen te worden gedragen. Het dragen van scheenbeschermers is tijdens trainingen en wedstrijden verplicht!

  Trainingen en wedstrijden vinden op zowel gewone grasvelden als kunstgras plaats. Veel voetbalschoenen zijn geschikt voor het spelen op zowel kunstgras als gewoon gras. Voor de zekerheid kunt u zich laten informeren bij een sportzaak.

  In de koudere periode van het jaar, vanaf herfstvakantie tot de voorjaarsvakantie, wordt geadviseerd in een lange trainingsbroek te trainen. Dit wordt door sommige jeugdtrainers (E-, F- en minipupillen) zelfs verplicht gesteld.

  Tijdens wedstrijden wordt door de vereniging een wedstrijdshirt beschikbaar gesteld. De shirts worden voor de wedstrijd uitgedeeld en na de wedstrijd weer verzameld. Wedstrijdshirts blijven eigendom van de vereniging en mogen alleen gebruikt worden tijdens wedstrijden. De set teamkleding dient te allen tijde compleet te blijven en moet als één complete set gewassen worden.

  VVW geeft u altijd de mogelijkheid om uw kind(eren) een paar keer vrijblijvend mee te laten trainen om te kijken of het voetballen bij VVW goed bevalt. We raden u dan ook aan om pas voetbalkleding aan te schaffen als het vrijblijvend meetrainen goed bevallen is. Zodoende voorkomt u dat u met nieuwe voetbalkleding blijft zitten, mocht u kind voetballen toch minder leuk vinden dan aanvankelijk werd aangenomen

   Wedstrijden


  De coach en/of begeleider is het eerste aanspreekpunt voor spelers van een team. De coach of begeleider maakt met ouders en kinderen afspraken en regels rond wedstrijden. De coach geeft aanwijzingen, de ouders (en coach) moedigen aan.

  Het is gebruikelijk dat de ouders of verzorgers bij toerbeurt spelers vervoeren naar een uitwedstrijd. Dit vervoer wordt door de coach of begeleider gecoördineerd.

   Aanmoedigen


  Wij stellen het zeer op prijs als ouders belangstelling tonen voor de sport van hun kind en de wedstrijden komen bezoeken. Het aanmoedigen van het kind en zijn team kan een heel positieve uitwerking hebben, maar houdt u vooral rekening met de volgende punten:

  • Aanmoedigingen moeten altijd een positief en opbouwend karakter dragen
  • Opmerkingen aan het adres van de scheidsrechter moeten beslist achterwege blijven.
  • Geef geen spelaanwijzingen. Kinderen kunnen hierdoor in de war gebracht worden, bovendien is het geven van aanwijzingen een taak van de coach

   Speeltijden jeugdwedstrijden


  JO19 2 x 45 minuten
  JO17 2 x 40 minuten
  JO15 2 x 35 minuten 
  JO13 2 x 30 minuten
  JO11 2 x 25 minuten
  JO9 2 x 20 minuten
  JO7 2 x 15 minuten

   KNVB jeugdvoetbalwijzer


  In de Jeugdvoetbalwijzer van de KNVB vindt U diverse zaken met betrekking tot het Jeugdvoetbal zoals leeftijdsgrens, wedstrijdduur, balgewicht en nog veel meer. Wilt U meer info klik hier

   Speeldagen kalender


  De speeldagenkalender is opgedeeld in de categorien A (1e klasse en hoger) en B (overige klassen).

  speeldagenkalender-2021-2022-west-1

  Groepsuitje met je jeugdteam

  Aan het einde van het seizoen is er de mogelijkheid om met je team een dagje uit te gaan als afsluiting van het seizoen of omdat het team kampioen is geworden. Zo kun je bijvoorbeeld met z'n allen een voetbalwedstrijd van Volendam bijwonen. Of je sluit het seizoen af met een duik in het zwembad de zeehoek.

  De Club van 100 stelt voor deze activiteit een bijdrage per team beschikbaar, klik hier voor meer informatie

   

rfwbs-slide