• Op zondag 12 maart ’23 wachtte voor VVW de verste uitwedstrijd van het seizoen. In ’t Zand werd VVW om 14.00 uur ontvangen door Geel-Zwart ’30 op sportpark de Leeuwenkuil – een uitstekende naam voor een sportpark. Geel-Zwart ’30 verkerend in zwaar degradatieweer houdt enkel KGB op doelsaldo onder zich. De thuiswedstrijd tegen de ploeg uit ’t Zand eindigde in een solide 2-0 overwinning voor VVW. Zoals de clubnaam doet vermoeden werd VVW gedwongen aan te treden in het zwart-witte uittenue. Dit deed VVW met 8 van de namen van de basisopstelling van vorige week en met 2 nieuwe namen. Bert Steltenpool (vakantie), Raymon Koning en Koen Bakker (beide geblesseerd) werden vervangen door Lex Verlaat, Joost Kolenberg en Bart Glazenborg.

  Vanaf het eerste fluitsignaal waren de verhoudingen op het veld duidelijk. Geel-Zwart ’30 gunde VVW de bal en trok zich massaal terug op de eigen helft. Dat wil zeggen dat enkel de spits van Geel-Zwart ’30 zich bij balbezit van VVW rond de middellijn posteerde, de rest van zijn ploeggenoten hielden zich op rondom de eigen 16-meter. Van VVW vergde dit een snelle balcirculatie, waarbij met name de middenvelders Tim Neuvel en Joost Kolenberg veel vrijheid genoten en een belangrijke rol speelden. Zo’n beetje de eerste de beste aanval van VVW resulteerde direct in de 0-1 van Ryan Dekker. Ryan ontving de bal aan de linkerkant op het randje van de 16-meter, frommelde zich langs zijn directe tegenstander en rondde koelbloedig in de verre hoek af. Een fijne opsteker voor VVW.

  Vrij snel na de 0-1 ging het na een mislukte crosspass mis in de opbouw van VVW en kreeg een aanvaller van Geel-Zwart ’30 op zo’n 10 meter van het doel de opgelezen kans om zijn ploeg terug in de wedstrijd te helpen. De speler nam echter zo veel tijd met het controleren van de bal dat Nick Kuin met een uiterste krachtinspanning de doelpoging kon blokkeren. Geel-Zwart ’30 wist in de eerste helft, buiten een slappe kopbal halverwege de eerste helft om, niet meer in de 16 meter van VVW te komen.

  VVW ging gestaag verder met het afrollen van aanvallen op het vijandelijke doel, maar miste bij tijd en wijle de juiste precisie. Op de momenten dat VVW wel tot een doelpoging kwam, bleek de keeper van Geel-Zwart ’30 een sta-in-de-weg. De aanvallen leverden VVW wel een karrevracht aan corners op. Halverwege de eerste helft kreeg Geel-Zwart ’30 een corner niet goed weggewerkt en uit de draai pegelde Lex Verlaat met zijn ‘zwakke’ linkerbeen de bal van zo’n 14 meter snoeihard in het dak van het doel. Even later kwam de bal na een goed lopende aanval bij Ryan Dekker terecht die de 0-3 binnenschoot, maar helaas werd deze door de grensrechter afgevlagd. De 0-3 kwam alsnog voor de rust. Geel-Zwart ’30 kreeg een vrije trap op de helft van VVW en besloot met veel mensen mee naar voren te komen. De vrije trap kon door Stefan Otsen direct naar voren worden geschoten, waar Thijs Nugter een vrije doortocht naar het doel van Geel-Zwart ’30 te wachten stond. Omdat de keeper van Geel-Zwart ’30 meerdere keren twijfelde, was Thijs eerder bij de bal, omspeelde hij de keeper en kon hij de 3-0 binnenschuiven. Ruststand: 0-3.

  In de rust bleef Nick Kuin achter in de kleedkamer en werd vervangen door Jorren Grooteman. VVW begon slordig en gezapig aan de tweede helft en bij de eerste corner van de wedstrijd voor Geel-Zwart ’30 viel pardoes de 1-3. Geel-Zwart ’30 leek hierna een paar minuten de geest te krijgen, maar kon dit niet doortrekken. Het spelbeeld van de eerste helft herhaalde zich en het was wachten op meer goals van VVW. De 1-4 viel halverwege de tweede helft. Lex Verlaat mocht aan de rechterkant van de 16-meter van zo’n 13 meter aanleggen en deed dit wederom – maar nu met zijn rechterbeen – snoeihard. De 1-5 en de 1-6 waren allebei afkomstig van de voet van Thijs Nugter die daarmee de titel “hattrick-hero” mee naar Wervershoof mocht nemen. In beide gevallen kreeg Geel-Zwart ’30 de bal niet goed weg. De 1-5 maakte Thijs na een kundige volley in de zestien met zijn rechtervoet, de 1-6 was maakte hij met zijn rechtervoet. Het bleek de eindstand te zijn. Vermeldenswaardig zijn nog de invalbeurten van Thomas Smit en Bas Dudink. Twee spelers uit VVW 2 die naar behoren hun opwachting maakten.

  Aanstaande zondag ontvangt VVW op eigen sportpark “de Westrand” koploper Always Forward. Het gat tussen VVW en Always Forward bedraagt 2 punten. Meer hoeft niet gezegd te worden. Alle support is op zondag 19 maart ’23 welkom. Foto’s van de wedstrijd gemaakt door Gerard Mol vindt u terug in het item Fotogalerij van deze website.

  Opstelling:
  Stan Vertelman; Timo Schouten, Stefan Otsen ©, Nick Kuin (Jorren Grooteman), Bart Glazenborg; Joost Kolenberg, Tim Neuvel (Thomas Smit); Ryan Dekker, Rob Neuvel, Thijs Nugter; Lex Verlaat (Bas Dudink).

  Scoreverloop:  
  5’            0-1 Ryan Dekker
  26’         0-2 Lex Verlaat
  43’          0-3 Thijs Nugter

  68’          1-4 Lex Verlaat
  79’          1-5 Thijs Nugter
  85’          1-6 Thijs Nugter

rfwbs-slide