• VVW pakt punt tegen het nog foutloze FC Medemblik

De mannen uit Wervershoof mochten afgelopen zondag aantreden tegen de koploper uit Medemblik wat dit seizoen nog geen punt had laten liggen. De spelers van Yotti Papemelodias wisten dan ook dat ze aan de bak moesten.

Nadat de heer Groot op zijn fluit had geblazen voor het begin van de wedstrijd liet VVW het initiatief aan FC Medemblik. VVW had verdedigend de zaken op orde en gaf dan ook niks weg in het begin van de wedstrijd. Na een goede balverovering op het middenveld werd spits Rens Grooteman gezocht. Die zag Rob Neuvel vertrekken en legde de bal perfect over de verdediging, waardoor Rob 1 op 1 kon gaan met de keeper. Maar op de rand van het strafschopgebied werd Rob neergelegd door een verdediger van FC Medemblik. De scheidsrechter floot maar liet na om een rode kaart te trekken voor het neerhalen van een door gebroken speler. De vrije trap die hier uit voort kwam werd genomen door Thijs Nugter. Hij schoot de bal beheerst maar met genoeg kracht onder de muur buiten het bereik van de keeper, 0-1! Waar is Messi als je hem nodig hebt om achter de muur te gaan liggen? Na de 0-1 had VVW het initiatief wat meer in handen. Toch kon het zichzelf niet nog een keer belonen. Na een vloeiende aanval van FC Medemblik over de rechterkant werd de bal voorgetrokken. De spits van FC Medemblik trok de goed spelende verdediger Koen Bakker omver en kon binnen tikken, 1-1. Ook bij deze beslissing ging scheidsrechter Groot niet vrijuit. VVW was daardoor wat ontdaan want niet veel later viel ook de 2-1. De bal bereikte de snelle linksbuiten van FC Medemblik die de bal voortrok en na goed terugleggen van de spits kon een van de middenvelders van FC Medemblik binnen tikken.

Na deze nieuwe tegenslag moesten de Wervershovers hun mentale weerbaarheid tonen en dat gebeurde ook. Een afgeslagen voorzet belande bij Thijs Nugter op de rand van het zestienmetergebied en zonder na te denken nam hij de bal uit de lucht, helaas ging zijn volley net over de het doel van FC Medemblik. Niet veel later wist VVW toch toe te slaan. Na een goede aanval over rechts belande de bal via Jelle Schouten en Max Groot bij Rens Grooteman. Die wist wel raad met deze kans en rondde koelbloedig af, 2-2. Even daarna zochten de mannen de kleedkamer op voor een warm kopje thee.

De tweede helft verliep redelijk hetzelfde als de eerste helft. VVW liet het initiatief aan FC Medemblik en wachtte rustig zijn kansen af. Na een goede aanval gaf Jesse de Hoog een mooie voorzet op Max Groot die de bal helaas op een verdediger van FC Medemblik kopte waarna de bal voor de voeten van Thijs belandde maar ook hij zag zijn schot geblokt worden door een verdediger. Daarna werden de kansen voor beide elftallen spaarzamer. FC Medemblik had nog steeds veel moeite om een gaatje te vinden tussen de linies van VVW en de mannen uit Wervershoof wisten ook niet echt meer tot kansen te komen. Vlak voor tijd kregen beide ploegen nog een goede mogelijkheid om de overwinning over de streep te trekken. Eerst was er een kans voor Thijs die zijn verdediger uitkapte en op doel schoot maar helaas raakte hij de bal niet helemaal lekker en ging zijn schot naast. Niet veel later kregen de Medemblikkers ook nog een kans om in extremis de wedstrijd de beslissen maar de bal werd vlak voor de lijn geblokt door Jesse waardoor de stand onveranderd bleef. En dus pakte VVW een punt tegen de koploper. Al met al dus een prima resultaat voor de mannen uit Wervershoof.

Volgende week is er een bekerweekend en helaas is VVW al uitgeschakeld en dus zijn de mannen een weekje vrij. Op zondag 21 november wordt de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd om 14.00 uur tegen Always Forward uit Hoorn. U bent weer van harte welkom op sportpark de Westrand om de mannen aan te moedigen.

rfwbs-slide