•

Afgelopen zondag speelde VVW 1 een zeer belangrijke uitwedstrijd tegen Kleine Sluis. Door de mindere resultaten van de afgelopen weken was het gat tussen deze naaste belager en Hollandia T geslonken tot een overkombare horde voor deze twee concurrenten. Een gelijkspel zou VVW officieus hiervoor behoeden maar een overwinning kon VVW dit niet meer te achterhalen maken. Op een mooie zondag gingen de spelers- én supporterskaravaan dan ook richting Anna Paulowna in de hoop op een mooie wedstrijd.

In de openingsfase had VVW nog moeite met de tegenstander en haar lange ballen. Kleine Sluis besloot eigenlijk de hele wedstrijd de ballen naar voren te schieten richting de rappe linksbuiten. Stan Vertelman moest een keer redding brengen en een middenvelder mikte over maar hiermee zijn de wapenfeiten van Kleine Sluis dan ook genoemd. VVW begon ondertussen beter te voetballen met minder balverlies en een hoger tempo. Ondanks het betere spel ontstonden er geen levensgrote kansen in de doelmond van Kleine Sluis. Voorzetten, corners en vrije trappen zorgen daarentegen wel voor onrust en vermoeidheid bij de grijshemden. VVW ging hier al beter gebruik van maken door de hardwerkende Tom Smit en snelheid van Lex Verlaat. Een van de corners zorgde echter wel voor een vroege wissel bij VVW, Tim Neuvel ging al na 30 minuten aan de kant en voor hem kwam Thomas Smit in de plaats. Thomas stond koud in het veld toen hij achter een vrije trap ging staan die jammer genoeg net langs de paal vloog. Het gevoel begon nu wel te dagen dat VVW hier eindelijk de bevrijdende treffer bij kon schrijven. De ideale mogelijkheid hiervoor deed zich voor vlak voor rust. Rob Neuvel kopte van dichtbij op de paal en Timo Schouten dacht in de rebound binnen te werken. Net als de laatste weken zat het hier niet mee voor VVW en werd de bal dan ook van de lijn gehaald. Hierna bleef VVW aandrukken maar tot aan de rust bleef de brilstand op het bord.

De tweede helft speelde VVW met de wind in de rug en belangrijker Kleine Sluis met de wind tegen. Hierdoor kwamen de gastheren weinig van de eigen helft af en probeerden zij met hard werken en overtredingen VVW het leven zuur te maken. VVW voetbalde hier aardig onderuit en kreeg nu echt grote kansen. Lex werd mooi vrijgespeeld voor de keeper door Raymon en mikte tegen de doelman aan. Later speelde hij zichzelf nog vrij maar zag zijn schot weer gekeerd worden. Driemaal was echter scheepsrecht voor VVW uit een corner kopte Lex goed terug en schoot Stefan Otsen de bal dan eindelijk tegen de touwen. Een hele mooie opsteker voor VVW die direct daarna gelijk weer teniet werd gedaan. Een vrije trap (ingestudeerd of verkeerd geraakt?) belandde pardoes voor de voeten van de compleet vrijstaande spits van Kleine Sluis die makkelijk binnenschoot. Een enorme domper voor VVW die tot dan toe geen vuiltje aan de lucht had gehad de tweede helft. De veerkracht van VVW was daarna wel knap. Gelijk, met goed voetbal, werd Rob vrijgespeeld op een paar meter van de goal. Rob rondde jammer genoeg zo gedecideerd af dat de lat in de weg stond om VVW weer op voorsprong te zetten. Kleine Sluis en VVW werkten allebei hard waardoor de wedstrijd wat rommeliger werd. De leidsman besloot hiermee om te gaan door flink wat gele kaarten uit te delen. Een middenvelder van Kleine Sluis was hier het eerste slachtoffer van door kort achter elkaar twee keer een gele kaart te pakken en dus het veld te verlaten. Een totaal ingegraven Kleine Sluis schoot nu ieder bal lukraak een kant op, iets wat het ten tonele gespreide spel niet ten goede kwam. Ook debutant Jordan Jury, ingevallen voor Tom Smit, kon hier geen verandering in brengen maar werkte zich wel het apelazarus. De foto's van de wedstrijd werden deze keer gemaakt door Johnny Mol. Meerdere foto's vindt u terug in het menu van deze website

Toch kwamen er geen kansen meer voor beide ploegen en droop VVW af naar Wervershoof met een punt. Het had echter meer verdiend want het vertoonde spel was aardig en geeft hoop voor de aankomende competitiewedstrijden en nacompetitie. Aankomende, let wel, maandag speelt VVW uit bij kampioen Always Forward in Hoorn. Kom de spelers daar aanmoedigen!

Opstelling:

Stan Vertelman; Bart Glazenborg, Timo Schouten, Nick Kuin en Raymon Koning; Joost Kolenberg (85’ Bas Dudink), Tim Neuvel (30’ Thomas Smit) en Rob Neuvel; Stefan Otsen©, Tom Smit (72’ Jordan Jury) en Lex Verlaat.

rfwbs-slide