• Op zondag 19 november 2023 stond de wedstrijd VVS’46 - VVW op het programma. Een traditioneel lastige uitwedstrijd voor de equipe uit Wervershoof, waar al tien jaar niet meer gewonnen werd in Spanbroek. In het huidige seizoen doet de ploeg het ook verdienstelijk met een derde plek, met twee punten voorsprong op VVW. Alle ingrediënten dus voor een mooie pot voetbal, en die kwam er ook.

VVW begon de wedstrijd in een ongewijzigde opstelling ten opzichte van het verloren thuisduel met Enkhuizen, waar Koen Bakker echter weer terugkeerde in de wedstrijdselectie na blessureleed.

Al vanaf het eerste fluitsignaal was het een open wedstrijd, waarbij de ploeg uit Spanbroek gevaarlijker was in het openingskwartier. Met name de aanvoerder van VVS bleek een plaag voor de defensie van VVW. Aan de andere zijde ontbrak het VVW vaak aan een goede eindpass, waarbij ook de staat van het veld niet meehielp.

In de 13e minuut was er de openingstreffer voor de thuisploeg. Een aanvaller van VVS kon een voorzet tegendraads binnenkoppen om zo een 1-0 score op het bord te zetten. Na deze goal kwam VVW beter in de wedstrijd, wat resulteerde in een aantal speldenprikjes. Tien minuten na de openingstreffer profiteerde Bert Steltenpool en een fout in de defensie, waardoor hij in een 1-op-1 situatie de keeper van de thuisploeg eenvoudig verschalkte en de gelijkmaker op zijn naam schreef. Na deze gelijkmaker bleven beide ploegen aanvallen, wat tot een open wedstrijd leidde. In de 39e minuut kon in een counter de aanvoerder van VVS de bal meegeven aan een medespeler die op rechts door kon breken. Deze rondde feilloos af, waardoor de oranjehemden weer aan de leiding ging. Deze 2-1 stand leek de ruststand te worden, ware het niet dat VVW nog een keer aanzette. Hierbij kwam de bal via Thijs bij Sil, die vanaf de rand van de zestien met een mooi schot VVW weer langszij bracht.

In de rust werd Thomas Smit gewisseld voor Bart Glazerborg, waardoor Joost Kolenberg op het middenveld plaatsnam. Na het fluitsignaal voor de tweede helft gingen beide ploegen onverhinderd door met het vermaken van het publiek. De eerste kans was voor VVS’46 met een afstandsschot, maar Stan had een goede redding in huis. In de 54e minuut viel de mooiste treffer van de dag te noteren. Bert Steltenpool werd na een dribbel van Thijs Nugter aangespeeld op de rechterflank, en had een mooie voorzet in huis die achter alle verdedigers viel. Echter was topscorer Tim Neuvel goed diep gelopen, en hoefde alleen met zijn hoofd tegen de bal aan te lopen om VVW voor het eerst op voorsprong te zetten.

Heel lang kon VVW van deze voorsprong niet genieten. VVS’46 ging na de achterstand meer aanzetten, en was voornamelijk met standaardsituaties gevaarlijk. De gelijkmaker kwam hier ook uit. In de 65e minuut kon VVW een corner niet goed wegwerken, waardoor een Spanbroeker van dichtbij kon binnenschieten.

Ondertussen was Ryan Dekker in het veld gekomen voor Thijs Nugter, die met een blessure uitviel. Na de gelijkmaker was het weer aanvallen over en weer. In de 77e minuut kwam VVS’46 weer op voorsprong. Na een verre inworp (die voor VVW had moeten zijn) viel een geblokt schot pardoes in het doel, waardoor de 4-3 een feit was. Na deze goal maakte Sil Spigt en Raymon Koning Plaats voor Thijs Schouten en Koen Bakker.  VVW liet weer zien zich niet uit het veld te laten slaan, en kreeg twee minuten na de tegentreffer een hele grote kans via Ryan Dekker. Zijn doelpoging werd echter gekeerd door de keeper, en er een corner volgde. Deze corner werd laag richting de zestien gegeven, waar Stefan Otsen richting doel schoot. Het was echter weer Tim Neuvel die op de goede plek stond en zijn voet tegen de bal zette waardoor VVW voor de derde keer deze middag op gelijke hoogte kwam.

In het slot van de wedstrijd had VVW een enorme mogelijkheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een te korte terugspeelbal werd opgepikt door Ryan, die de keeper omspeelde. Hij kwam echter in een lastige hoek, en zijn inzet ging op de paal. In de laatste minuut was er nog een kans voor Bert, alleen ging zijn inzet naast.

Door dit gelijkspeel komt VVW op 14 punten uit 8 duels, waarmee het voorlopig de vierde positie in de ranglijst inneemt. Komende zondag wacht een thuiswedstrijd tegen promovendus Texel ’94. Kom de mannen aanmoedigen naar de overwinning!

Opstelling:

Stan Vertelman; Joost Kolenberg, Timo Schouten, Nick Kuin, Raymon Koning (77’ Koen Bakker); Thomas Smit (46’ Bart Glazerborg), Stefan Otsen ©; Sil Spigt (77’Thijs Schouten), Tim Neuvel, Thijs Nugter (62’ Ryan Dekker); Bert Steltenpool

rfwbs-slide