• Afgelopen zaterdag stond voor het vlaggenschip van VVW de kraker tegen de noorderburen op het programma. Zaterdagavond om 19.00 zou er worden afgetrapt tegen Strandvogels. Het publiek uit zowel Onderdijk als Wervershoof had de weg naar De Westrand gevonden en hoopte dan ook verwend te worden. Speciale aandacht voor de harde kern van Strandvogels die negentig minuten lang het leven van keeper Luuk Weel tot hel maakten. In een derby als deze komen er vaak onbekende krachten naar boven bij de Strandvogels. De Onderdijkers hebben het tot nu toe lastig in de 3e klasse, zij kwamen met twee punten naar Wervershoof. Daardoor kon VVW zijn borst dus nat maken voor de getergde vogels. Ook de Wervershovers hadden wat goed te maken, na het verlies tegen Always Forward en gelijkspel tegen VVS’46 werd het tijd voor een overwinning.

Nadat Strandvogels ervoor koos om te wisselen van helft werd de wedstrijd in gang gezet door Bert Steltenpool. Wat volgde was een zenuwachtige openingsfase van beide kanten, de ploegen gebruikten veelvuldig de lange bal zonder succes. VVW kwam iets meer aan opbouwen toe maar Strandvogels kwam zonder kleerscheuren hier doorheen. Een kwartier na het beginsignaal kwam daar de eerste kans en gelijk een goal voor VVW. Een lange bal van achteruit werd verkeerd ingeschat door Strandvogels en Bert Steltenpool kon op vrije doortocht de zestien in. Hij faalde niet en benutte dit buitenkansje perfect, de stand kwam hiermee op 1-0 en gaf VVW wat lucht. Strandvogels bleef echter hetzelfde spelletje spelen, zij zakten in en deden weinig aan opbouwen. Ook bleef de ploeg uit Onderdijk uitermate tam, waar Strandvogels vroeger de beuk erin gooide tegen VVW was het nu zeer flets. VVW daarentegen kreeg enkele goede kansen, helaas was Rob Neuvel niet bij de les. Eerst een perfecte voorzet van good-old Ton Kolenberg die over gevolleerd werd en een te korte terugspeelbal belandde naast de paal. Ton Kolenberg moest even later helaas het veld verlaten, Jorren Grooteman viel in en deed dit gedurende de wedstrijd met verve. Toch kreeg Strandvogels nog een kansje voor het einde van de eerste helft. De spits van de vogels kreeg de bal echter niet tussen de palen en liet Luuk Weel zo zonder echt zwaar werk rustten met de andere 21.

De rust gaf de beide ploegen de kans om wat te veranderen en zo de tegenstander te verrassen. Strandvogels greep deze kans aan door hoger druk te zetten om VVW het spel lastig te maken. In zekere zin lukte dit, het slachtoffer hiervan was het publiek. Er werd nu alleen maar de lange bal gespeeld en dit kwam de wedstrijd niet ten goede. Beide ploegen waren aanvallend niet bij machte om tot uitgespeelde kansen te komen in het eerste kwartier na rust, hierna viel echter de 2-0. De uitstekend spelende Joost Kolenberg veroverde de bal op Onderdijkse helft zag Bart Glazenborg als een dolle opstomen en die werkte knap binnen met zijn linkerbeen. Strandvogels zette ondertussen wat meer aan, daarmee gaf het ruimte weg voor de Wervershoofse voorhoede maar die kon dit niet benutten. Bert Steltenpool en Joost Neefjes kregen kansen zonder te scoren, ook Rob Neuvel ging met Jorren Grooteman op doel af. Rob Neuvel wist echter niet of hij af moest leggen of schieten, dit zorgde ervoor dat deze kans ook niet verzilverd werd. De ingevallen Thomas Smit en Tom Smit brachten wat goede impulsen maar konden niet gevaarlijk worden. Strandvogels kreeg ook nog een goede kans alleen kon de aanvaller de bal niet richting doel werken. Verder gebeurde er weinig en floot de scheidsrechter af. In het minutenspel werd Peter Schouten de winnaar. De foto's van de wedstrijd voor zover dat mogelijk was staan in het item fotogalerij van deze site.

Een 2-0 overwinning in de derby voor VVW wat een prima resultaat is. V.V.W. gaat niet naar Qatar  maar de uitwedstrijd tegen RKEDO staat op het programma dus komt allen kijken.

Opstelling VVW:

Luuk Weel; Ton Kolenberg (Jorren Grooteman), Timo Schouten, Kevin van der Thiel (Thomas Smit), Bart Glazenborg; Stefan Otsen©, Joost Kolenberg; Rob Neuvel, Rens Grooteman (Tom Smit); Bert Steltenpool, Joost Neefjes

Scoreverloop:

Bert Steltenpool              1-0