• Ook VVW sluit aan bij de Westfriese actie “100% ASOneutraal” op en rondom de velden.

Na een lange voorbereiding, waarbij het initiatief is genomen door zeven Westrfriese voetbalverenigingen waaronder VVW, zijn we zaterdag gestart met de actie bij RKEDO uit de Goorn.

In de voorbereiding zijn ook de diverse gemeenten, de KNVB en andere verenigingen in de buurt aangehaakt. Gedurende het “project 100% ASONeutraal” kwamen we er snel achter dat professionele ondersteuning essentieel is en hebben we het marketingbureau Groeier (www.groeier.nl) ingehuurd om ons te ondersteunen en met plannen te komen.

Gelukkig hebben we tot op heden het wel redelijk op orde, maar ook bij VVW gaat het niet altijd goed en is het van belang dat we extra aandacht schenken aan (het verbeteren van) het gedrag op en rond het veld.

De afgelopen tijd hebben we het project handen en voeten gegeven en zijn er een aantal peilers uitgezet. Zo zijn er tien korte duidelijke regels afgestemd over hoe we me elkaar om willen omgaan op en rond het veld.

De naam “100% ASONeutraal”, klinkt in eerste instantie wat heftig, maar om verbeteringen te bereiken is het goed om de boodschap duidelijk en indringend over te brengen.

Afgelopen zaterdag, de 25ste  januari heeft de aftrap plaats gevonden bij RKEDO om 11.00 uur. Uiteraard was VVW daar aanwezig.(zie krantartikel)

In het Noordhollands Dagblad is recent ook al een en ander naar buiten gebracht over het project, met onder andere een opvallend geel gekleurde spelerstunnel, borden langs de velden, bier viltjes met de slagzin, speciale armbanden voor de scheidsrechters enz. versterken de boodschap voor goed gedrag.

Een campagne wordt niet alleen gedragen door de vereniging maar dient bovenal gedragen te worden door de spelers, ouders en supporters die de spelers aanmoedigen langs het veld. Het bestuur hoopt dat iedereen bij VVW zijn beste beentje voorzet om dit project tot een succes te maken.

Meer willen weten over de gedragsregels en de reden van de campagne? Kijk dan even www.asoneutraal.nl

Campagne asoneutraal gestart bij RKEDO in De Goorn
    Scheidsrechter Erwin Blank loop onder de campagnetunnerl door geflankeerd door de jeugd van RKEDO en Spartanen.
    DE GOORN

Zondag fluit hij Willem II – PEC Zwolle, zaterdag gaf Erwin Blank bij RKEDO het startsein van de campagne 100% asoneutraal.

Het was niet de eerste keer dat de scheidsrechter op bezoek was op Sportpark De Krom. Ruim tien jaar geleden kreeg hij er als scheidsrechter ‘ezel’, naar zijn hoofd geslingerd door een aanvaller van RKEDO.

,,Ik vond het nog net door de beugel kunnen en riep even later toen ik langs de brullende speler liep ia”. Een prima oplossing van Blank. Hij vertelde de anekdote in een bomvolle bestuurskamer.

De belangstelling voor de aftrap van de campagne was dan ook groot. Van de veertig deelnemende Westfriese clubs was de meerderheid aanwezig. Ook verenigadviseur Erwin Dam en enkele wethouders waren vertegenwoordigd waaruit blijkt dat het initiatief breed wordt gedragen.

Koplopers

Zeven clubs gaan voorop in de strijd tegen de opgerekte grenzen van fatsoen. Naast RKEDO zijn dat Always Forward, De Valken, Dindua, Grasshoppers, Spartanen en VVW. In ’campagnetaal’ wordt gesproken over de zeven koplopers. Deze koplopers ontvingen gele shirts en alle verenigingen gingen met een setje armbanden naar huis bestemd voor de scheidsrechters.

Op de shirts en armbanden staat het logo van de campagne te weten een brulaap die met een voetbal in zijn bek de mond wordt gesnoerd. Erwin Blank kreeg het eerste exemplaar overhandigd en omarmt de campagne.

,,Het is een moeilijk thema maar voor de bewustwording is dit heel goed. Als je niets doet gebeurt er ook niets en ik hoop dat het landelijk wordt uitgerold.”

Aan de campagne kun je bij RKEDO de komende weken niet ontkomen. Om het A-veld betreden moet je door een gele fluorescerende tunnel die om de paar weken van club naar club gaat. Aan de binnenkant van de tunnel staan de elf speerpunten die voor asovrije sportverenigingen moeten zorgen.

rfwbs-slide